Bütçe
1.600 TL
HiSilicon BS20 kullaniyor A9 Plus. XD3V3 ise üst seviye farelerde de kullanilan CompX CX52850 MCU kullanıyor hocam. Elbette CompX çok daha kaliteli bir MCU.

Hocam ben CompX CX52850 ile BEKEN aynı diye biliyorum.

Yanlış hatırlamışım hocam kusura bakmayın. İkisi arasında çok fark var mıdır ki? Ben Vxe R1 satın aldım ve BEKEN kullanıyor. Açıkçası aşırı memnunum. CS2'de reflexlerime çok iyi yetişiyor. Hiç gecikme hissettirmedi. Fantech almadım çünkü şeklini beğenemedim.

Son düzenleme:

XC Tech XC-6827 var işte. İkisi de aynı düzeyde bir MCU. Delux'ta 3395 varken R1 SE'de 3395 SE var... 1.000 TL'ye nasıl bir malzeme kalitesi bekleyebiliyorsunuz anlamıyorum. Bu bütçede 3395 sunan başka fare yok.

Aynı düzeyde mcu olduğunu hangi kaynağa göre söylediniz?

Aynı düzeyde mcu olduğunu hangi kaynağa göre söylediniz?

Delux M800 Pro'da çoğunlukla takılma sorunları beken mcuya göre daha fazla ortaya çıkmış, aynı düzeyde olan mcuların sorunları aynı olmaz mıydı o zaman?

Aynı düzeyde MCU olduğunu hangi kaynağa göre söylediniz?

Delux M800 Pro'da çoğunlukla takılma sorunları Beken MCU'ya göre daha fazla ortaya çıkmış, aynı düzeyde olan MCU'ların sorunları aynı olmaz mıydı o zaman?
Daha fazla takılma sorununun ortaya çıktığını hangi kaynağa göre söylediniz?

Hocam ben CompX CX52850 ile BEKEN aynı diye biliyorum.

Yanlış hatırlamışım hocam kusura bakmayın. İkisi arasında çok fark var mıdır ki? Ben Vxe R1 satın aldım ve BEKEN kullanıyor. Açıkçası aşırı memnunum. CS2'de reflexlerime çok iyi yetişiyor. Hiç gecikme hissettirmedi. Fantech almadım çünkü şeklini beğenemedim.
Memnunsaniz sorun yok.

Daha fazla takılma sorununun ortaya çıktığını hangi kaynağa göre söylediniz?

Memnunsaniz sorun yok.

Temel Sorun: Performans

M800 Pro, PixArt'ın son model PAW3395 sensörü ile donatılmış. Fakat bu sensör, alışılmadık bir XC Tech MCU (mikrodenetleyici) ile eşleştirilmiş. Bu nedenle, diğer kablosuz mouse'ların aksine, kablolu ve kablosuz modlar arasında ciddi davranış farkı var.

• Kablolu modda, "acceleration" (hız arttıkça doğruluk sapması) problemi var. Bu, imleç hareketlerinin hızlandıkça doğruluğunun bozulması anlamına geliyor. Kablosuz modda bu yaşanmıyor.
  • Kablolu mod, hareket sırasında gecikmenin artmasıyla yaklaşık 16 ms'lik bir gecikmeye kadar çıkabiliyor. Bu da kullanımı çok kötü hale getiriyor.
  • Kablosuz kullanımda gecikme daha düşük (yaklaşık 4 ms), fakat tutarsız. "Shift" davranışı denen durum yaşanıyor: Hareket sırasında gecikme aniden değişiyor (örneğin 2 ms → 3 ms → 5 ms gibi).
Zaten kullanıcı yorumları da takılma sorununu yaşadıklarını belirtiyorlar ama vxe R1 (beken mcu) serisinde takılma sorunları M800 Pro'ya göre kat ve kat daha az, kullanıcı yorumları ve şikayetleride bunu kanıtlıyor zaten.

Temel Sorun: Performans

M800 Pro, PixArt'ın son model PAW3395 sensörü ile donatılmış. Fakat bu sensör, alışılmadık bir XC Tech MCU (mikrodenetleyici) ile eşleştirilmiş. Bu nedenle, diğer kablosuz mouse'ların aksine, kablolu ve kablosuz modlar arasında ciddi davranış farkı var.

• Kablolu modda, "acceleration" (hız arttıkça doğruluk sapması) problemi var. Bu, imleç hareketlerinin hızlandıkça doğruluğunun bozulması anlamına geliyor. Kablosuz modda bu yaşanmıyor.
  • Kablolu mod, hareket sırasında gecikmenin artmasıyla yaklaşık 16 ms'lik bir gecikmeye kadar çıkabiliyor. Bu da kullanımı çok kötü hale getiriyor.
  • Kablosuz kullanımda gecikme daha düşük (yaklaşık 4 ms), fakat tutarsız. "Shift" davranışı denen durum yaşanıyor: Hareket sırasında gecikme aniden değişiyor (örneğin 2 ms → 3 ms → 5 ms gibi).
Zaten kullanıcı yorumları da takılma sorununu yaşadıklarını belirtiyorlar ama vxe R1 (beken mcu) serisinde takılma sorunları M800 Pro'ya göre kat ve kat daha az, kullanıcı yorumları ve şikayetleride bunu kanıtlıyor zaten.
Bu bütçedeki farelerde bu tür sorunlar gayet olası. Kaldı ki bunlar üretimsel sorun da olabiliyor, örnek vermem gerekirse M800 Pro kullanan bir tanıdığımda bu sorunlar yok. Rtings buna dair notlar düşüyor da Techpowerup ellerindeki batch veya kopya nasılsa ona dair döküm düşüyorlar. Teknoloji işi şans işi. Kaldı ki düşük bütçede kablosuz bir fare alıyorsanız 4 yapraklı yonca bulup öyle alın fareyi.

Malzeme kalitesine gelirsek,

Bu bahsettiğiniz malzeme kalitesi sorununu R1 SE+ modelinde de yaşayanlar var. Yaşayanlar da hep sağ tıkta yaşamış. Bu bütçede çok kaliteli ve sorunsuz bir fare bulmak, çölde göl bulmak ile aynı.

Bu bütçedeki farelerde bu tür sorunlar gayet olası. Kaldı ki bunlar üretimsel sorun da olabiliyor, örnek vermem gerekirse M800 Pro kullanan bir tanıdığımda bu sorunlar yok. RTINGS buna dair notlar düşüyor da TechPowerUp ellerindeki batch veya kopya nasılsa ona dair döküm düşüyorlar. Teknoloji işi şans işi. Kaldı ki düşük bütçede kablosuz bir fare alıyorsanız 4 yapraklı yonca bulup öyle alın fareyi.

Malzeme kalitesine gelirsek,

Bu bahsettiğiniz malzeme kalitesi sorununu R1 SE+ modelinde de yaşayanlar var. Yaşayanlar da hep sağ tıkta yaşamış. Bu bütçede çok kaliteli ve sorunsuz bir fare bulmak, çölde göl bulmak ile aynı.

Malzeme kalitesi sorununu geçtik, zaten 1600 TL bütçesinde aula SC680 veya attığım MCHOSE'yi almak daha mantıklı ama yine de Delux M800 Pro mcu konusunda zayıf bir mouse, arkadaşınızın yaşamaması başkasının yaşamayacağı anlamına gelmez.

Arkadaşınızın yaşamaması başkasının yaşamayacağı anlamına gelmez.
:) Farkindaysan zaten o sadece bir örnek. Ben arkadaşım bir problem yaşamadığından dolayı önermiyorum ki. Arkadaşımın bir problem yasamamasinin batch kaynakli oldugunu veya olabilecegini, ve bu sorunlarin da batch dolayısıyla yaşanabileceğinden veya yaşanamayacagindan bahsediyorum. Belki de Techpowerup'a denk gelen üründe batch problemi mevcuttu? Bunu bilemeyiz. O modeli çok fazla sorunsuz bir biçimde kullanan da var internette. Sorun yaşayan da var, anladiysan ne mutlu bana.