Bütçe
1.700 TL
Tek M.2 slotunuz varsa almışken biraz bütçe zorlayıp DRAM'li bir şey alırsanız çok iyi olur.

2 slotum var, Windows kurulu olanda DRAM var zaten, sadece oyun depolamak için DRAM gerekmez diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1260 TL'ye SN580 tercih edilebilir. Şu an fiyatı da uygun, öneririm. Sırf depolama için zaman zaman önerdiğimiz Kioxia SATA bile 1150 lira falan şu an.

1260 TL'ye SN580 tercih edilebilir. Şu an fiyatı da uygun, öneririm. Sırf depolama için zaman zaman önerdiğimiz Kioxia SATA bile 1150 lira falan şu an.

Üstteki G2'nin 500GB olanı mı bu mu? Daha iyi, bir de hangisi daha uzun ömürlü olur?

2 slotum var, Windows kurulu olanda DRAM var zaten, sadece oyun depolamak için DRAM gerekmez diye düşünüyorum.
Elbette gerekmiyor, ekstra depolama için çok da gerek yok lakin bunları detay olarak belirtmeniz gerekiyor. Konuda SSD almak istiyorum yeterli değil. DRAM modelleri daha uzun ömürlü oluyor.

SSD ömrü sadece DRAM'e bağlı değil.

1.700 TL bütçe var mış, 200-300 TL daha koyup 1 TB M.2 SSD alınabilir. Vatan'da Kioxia Exceria Plus 1 TB modeli 1.980 TL idi, stoku bitti. Tekrar gelirse o alınabilir. Olmazsa Kioxia Exceria G2 modeli de 2.000 TL'ye alınabilir. Bana 500 GB yeterli dersen WD Blue SN580 iyi bir seçim. DRAM'i olmasa da kaliteli bir disk, ömür konusunda üzmez.