Bahsettiğiniz modele bence o para çok değmez. Router alırsanız fiber altyapıda modeme ihtiyaç yok Wi-Fi 6 özellikte ürünü daha ucuza alabilirsiniz. İleride VDSL bir eve taşındınız diyelim 2. el çok ucuza bir modem alıp routerıda modeme bağlayıp Wi-Fi'yı yine bu cihazdan dağıtabilirsiniz.

Bu ürün Wi-Fi 6 ve fiyatı uygun olduğu için ilgilimi çekiyor ama pratikte deneyimlemedim.

Bu bütçede @Recep Baltaş'ın dediği gibi ASUS bir router alıp OpenWrt atmak çok çok daha iyi olur. İstediği her şeyi yapabilir.
Örneğin zapret ile DPI bypass, SQM gibi birçok şey.

Hocam bende zaten TP-Link TD-W9970 var. İleride VDSL kullanmam gerekirse elimdekini kullanırım.

O zaman modem alma gereksiniminiz kalmıyor. Router alın keyfinize bakın.

Bu bütçede @Recep Baltaş'ın dediği gibi ASUS bir router alıp OpenWrt atmak çok çok daha iyi olur. İstediği her şeyi yapabilir.

Örneğin zapret ile DPI bypass, SQM gibi birçok şey.
Hocam ben yazılımla vb. uğraşmak isteyen birisi değilim. Taktığım zaman sorunsuz çalışsın, 1 GBPS hızımı alayım bana yeter şahsen.

Hocam ben yazılımla vb. uğraşmak isteyen birisi değilim. Taktığım zaman sorunsuz çalışsın, 1 Gbps hızımı alayım bana yeter şahsen.

Sıfırdan bir modem/router aldığınız zaman illaki ayar yapmanız gerek de. Ama siz bilirsiniz size kalmış. Bu bütçede AX1800U daha mantıklı geliyor bana.

Sıfırdan bir modem/router aldığınız zaman illaki ayar yapmanız gerek de. Ama siz bilirsiniz size kalmış. Bu bütçede AX1800U daha mantıklı geliyor bana.

Ayar derken Wi-Fi, kullanıcı adı ve şifre tarzı ayarları yapıyorum ama onun haricinde yazılım atmak gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum.

Ayar derken Wi-Fi, kullanıcı adı ve şifre tarzı ayarları yapıyorum ama onun haricinde yazılım atmak gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum.
Onun dışında daha teknik ayarlardan bahsediyor. Standart bi kullanıcı için biraz uğraşırıcı ayarlar routerın kendi yazılımını değiştirip tüm özelliklerine hükmedebiliyorsunuz. Ama openwrt yazılımını yüklemek için terminalde falan uğraşmanız gerekecek. Benim önerdiğim model fiyat performans ürün.

Eğer 1000 Mbps hızdan bahsediyorsak, bu hızı sonuna kadar verimli kullanmak isteyeceksin. Evdeki herkes yüksek hızın avantajını yaşayacak, videolar artık 1080p yerine 4K çözünürlükte izlenecek ve internet kullanımı doğal olarak artacak. Bu da güçlü bir router ihtiyacını doğuruyor. Eğer bütçen uygunsa, kesinlikle ASUS TUF BE6500 router’ını öneririm.

Peki neden?​

1. Geleceğe yatırım yap: Yeni bir router alırken Wi-Fi 7 desteği sunan ve uzun vadede kullanabileceğin bir model seçmek mantıklı olacaktır.
  2. Daha yüksek bant genişliği: 1 Gbps port yerine 2.5 Gbps destekleyen bir model tercih etmek, gelecekte hız sınırlarını aşmamak için önemli bir adım.
  3. Güçlü donanım: ASUS TUF BE6500, yüksek işlemci gücü ve yeterli RAM kapasitesiyle aynı anda birçok cihaz bağlı olsa bile stabil çalışmaya devam edebilecek bir model.
  4. ASUS’un güvenilirliği: ASUS, router konusunda oldukça başarılı bir marka. Cihazları stabil çalışıyor, aşırı ısınma veya bağlantı kopması gibi sorunlar yaşanmıyor.
  5. Uzun garanti süresi: ASUS router’lar 3 yıl garanti kapsamında ve tamir yerine doğrudan sıfır ürün değişimi yapılıyor.
  6. Gelişmiş Mesh desteği: Eğer evin büyükse, ilerleyen dönemde mesh sistemi ihtiyacın olabilir. ASUS’un AiMesh teknolojisi, farklı ASUS router’larla sorunsuz entegrasyon sağlıyor. Diğer markalarda bile kendi içinde uyumsuzluk yaşanırken, ASUS bu konuda en stabil çözümlerden birini sunuyor.
Yaklaşık bir saat önce ben de bu modeli sipariş verdim. Uzun bir araştırma sonucunda bu kararı aldım ve umarım memnun kalırım. Şu an DSL-AX82U kullanıyorum ve oldukça memnunum. Yeni router’ı mesh sistemi için ek olarak aldım.