Bütçe
5.000 TL

KT53

Çalışkan
Bufferbloat testi yaptığımda modemimin oyunlar için uygun olmadığını fark ettim. Modemin kendi arayüzünde SQM ve QoS ayarları bulunmuyor. Bu yüzden yeni bir router almaya karar verdim. Piyasayı çok bilmiyorum ama MR90X benim için yeterli olur mu? 750 Mbps civarında düşük gecikme değerleri alsam yeterli. Yıllardır düşük ve sabit pingle oyun oynayamıyorum, lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bufferbloat testi yaptığımda modemimin oyunlar için uygun olmadığını fark ettim. Modemin kendi arayüzünde SQM ve QoS ayarları bulunmuyor. Bu yüzden yeni bir router almaya karar verdim. Piyasayı çok bilmiyorum ama MR90X benim için yeterli olur mu? 750 Mbps civarında düşük gecikme değerleri alsam yeterli. Yıllardır düşük ve sabit pingle oyun oynayamıyorum, lütfen yardım edin.
Bunu kullanıyorum çok memnunum.

Bufferbloat testi yaptığımda modemimin oyunlar için uygun olmadığını fark ettim. Modemin kendi arayüzünde SQM ve QoS ayarları bulunmuyor. Bu yüzden yeni bir router almaya karar verdim. Piyasayı çok bilmiyorum ama MR90X benim için yeterli olur mu? 750 Mbps civarında düşük gecikme değerleri alsam yeterli. Yıllardır düşük ve sabit pingle oyun oynayamıyorum.

Bufferbloat için 1gbit fiber internette minimum Intel N100 işlemcili bir mini PC routera ihtiyacın var ve interneti kablosuz olarak yaymak için mesh sistem kullanmanı öneririm.

Hocam şuanki modemimde qsm qos ayarları olmadan bufferbloat değerlerim resimde. Attığınız router sanırım openwrt desteklemiyor. Ama sorunum openwrt den kaynaklı mı ondan da emin olamıyorum. Max ping değerlerim ve jitter değerlerim çok yüksek. Kablolu kullanıyorum, ISS Superonline. Başka ISS'ye geçsem azalır mı bilmiyorum oyüzden sizlere soruyorum. Sizin aldığınız bufferbloat testi nasıl? Paylaşabilir misiniz? Openwrt gerekmiyorsa sizinki gibi bir modem alabilirim.
1758193278378-webp.185940

Maalesef bütçemi aşıyor hocam.

Dosya Ekleri

• 1758193278378.webp
    1758193278378.webp
    96,3 KB · Görüntüleme: 244
Hocam şu anki modemimde qsm QoS ayarları olmadan bufferbloat değerlerim resimde. Attığınız router sanırım OpenWrt desteklemiyor. Ama sorunum OpenWrt'den kaynaklı mı ondan da emin olamıyorum. Max ping değerlerim ve jitter değerlerim çok yüksek. Kablolu kullanıyorum, ISS Superonline. Başka ISS'ye geçsem azalır mı bilmiyorum o yüzden sizlere soruyorum. Sizin aldığınız bufferbloat testi nasıl? Paylaşabilir misiniz? OpenWrt gerekmiyorsa sizinki gibi bir modem alabilirim.
1758193278378-webp.185940

Maalesef bütçemi aşıyor hocam.

Kullandığın ISS'den de kaynaklanıyor olabilir. Ben Türk Telekom kullanıyorum bufferbloat testinde 1-2 ms alıyorum.