AceTeq

Üstün
Makaleler
2
Yer
Başkent
Yeni aldığım monitörde ekranın ortasına 1 adet kırmızı renkli stuck piksel var. Bu durum garanti kapsamında değerlendirilebilir mi? Ayrıca Papara üzerinden satın alındı.

Monitör: Samsung Odyssey G65B 240 Hz 27"

1761934686451.webp
1761934652385.webp
1761934609231.webp

Son düzenleme:
Marka önemli. Örnek olarak, Lenovo'nun cins ve katı kuralları var, ekranı 4 bölgeye bölmeniz, o bölgede de piksellerin sayısının en az belirlenen sayı kadar olması gerekebiliyor DOA raporu için vs.
Mümkünse iade edin.
Kendin bozmadığın sürece her şey garantiye girer. Sadece uğraşmak lazım.

Ben de aynı monitörün 2025 versiyonunu aldım ve bende sadece bir yerde toz gibi bir şey var, ama ölü piksel değil:

samsung odyssey g65b monitördeki toz 1.webp

Ölü piksel olmadığını da üzerine fare getirip sağ ve sol açılardan bakınca anladım:

samsung odyssey g65b monitördeki toz 2.webp

samsung odyssey g65b monitördeki toz 3 - ölü piksel olmadığının kanıtı.webp

samsung odyssey g65b monitördeki toz 4 - ölü piksel olmadığının kanıtı.webp

Fareyi kesinlikle hareket ettirmedim bu görüntülerde. Ölü piksel olsaydı sağ ve soldan bakınca da fare imlecinin tam ortasında siyah nokta olurdu. Ancak o siyah nokta açıyla birlikte konum değiştiriyor.

Onun dışında hiçbir şekilde ölü piksel yok gibi görünüyor.

Garanti kapsamına gireceğini bilsem direkt postalarım ama şu sıralar çok yoğunum o yüzden uğraşmayacağım. Uygun bir zamanda belki uğraşırım.

Düzenleme: Monitörü garantiye yolladım ancak tahmin ettiğim gibi garanti kapsamında değil ve bu kapsama girmesi için en az 4 piksel arzası olması gerekiyor denildi.

Son düzenleme: