Merhaba, 1 TB HDD mi yoksa 960 GB SSD mi daha mantıklı? Anakartımın NVMe M.2 SSD desteği olmadığından NVMe tercih edemiyorum maalesef.
Detaylar
Kim cevapladı?wallywestr
Uzman
SSD tabii ki. Bu yılda HDD kullanmak at arabasıyla yolculuk etmeye benziyor
SSD tabii ki. Bu yılda HDD kullanmak at arabasıyla yolculuk etmeye benziyor.
Maalesef hocam. Hele ki 5400 RPM ise...
HDD'nin devri geçti artık, alınmaz. Zaten piyasadaki HDD'lerin de sıfır olduğu şüpheli.
SSD al. MSI S270'e alternatif olarak daha ucuza Kioxia Exceria da alabilirsin. Aynı kontrolcü, aynı NAND yongaya sahip.
www.akakce.com
SSD al. MSI S270'e alternatif olarak daha ucuza Kioxia Exceria da alabilirsin. Aynı kontrolcü, aynı NAND yongaya sahip.
Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata 3.0 2.5" 960 GB SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata 3.0 2.5" 960 GB SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata 3.0 2.5" 960 GB SSD özelliklerini incele, 2.034,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Hocam bunu da gördüm ancak başka forumlarda Kioxia'nın ömrünün hızlı tükendiğini yazmışlar o yüzden emin olamadım.HDD'nin devri geçti artık, alınmaz. Zaten piyasadaki HDD'lerin de sıfır olduğu şüpheli.
SSD alın. MSI S270'e alternatif olarak daha ucuza Kioxia Exceria da alabilirsin. Aynı kontrolcü, aynı NAND yongaya sahip.
![]()
Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata 3.0 2.5" 960 GB SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata 3.0 2.5" 960 GB SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria LTC10Z960GG8 Sata 3.0 2.5" 960 GB SSD özelliklerini incele, 2.034,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
- Makaleler
- 7
S270 ile ayni kontrolcu ve NAND'lara sahip, o is nasil oluyormus?Hocam bunu da gördüm ancak başka forumlarda Kioxia'nın ömrünün hızlı tükendiğini yazmışlar o yüzden emin olamadım.
Atilan modelle tipatip ayni model. 2.5TB veri yazmisim ve sagligi hala %99. Bunun disinda kesinlikle SSD tarafini tercih etmelisiniz. HDD almak zorundaysaniz bile gidip Barracuda almayin.
Kioxia'nın SATA modelleri için kronik sorun var, bir yılda okuma yazma hızı yarıya düştü yazılmış yeşil forumda ben de onların yalancısıyım. Benim de gönlüm ondan yana 3100 TL'ye N11'de buldum sanırım onu alacağım. Teşekkürler.S270 ile ayni kontrolcu ve NAND'lara sahip, o is nasil oluyormus?
Eki Görüntüle 206901
Atilan modelle tipatip ayni model. 2.5TB veri yazmisim ve sagligi hala %99. Bunun disinda kesinlikle SSD tarafini tercih etmelisiniz. HDD almak zorundaysaniz bile gidip Barracuda almayin.
@atlasrise, insanlar uygulamada gördüğü kalan yüzdesel sağlığı SSD ömrü zannettikleri için öyle söylüyorlar. SSD sağlığı, doğrudan SSD ömrü demek değildir. Yüzdesel sağlık %0 olsa dahi SSD hiçbir sorun yaşamadan çalışmaya devam edebilir.
Kioxia Exceria'da sağlığın hızlı düşmesinin nedeni TBW değeri. TBW değeri de üreticinin ürün için sunduğu kağıt üzerinde veri yazma garantisi.
Yani özetle ömür konusuna takılma. Dediğim gibi donanımsal olarak aynı ürün zaten. Bir de Kioxia (eski adıyla Toshiba) depolama sektöründe MSI'a göre çok daha deneyimli. Sorun yaşamazsın yani.
Bahsettiğin hız düşmesi sorunu çoğu giriş seviye SATA diskte oluşabilecek bir durum bu arada, Kioxia'nın kronik sorunu değil tam olarak.
Kioxia Exceria'da sağlığın hızlı düşmesinin nedeni TBW değeri. TBW değeri de üreticinin ürün için sunduğu kağıt üzerinde veri yazma garantisi.
Yani özetle ömür konusuna takılma. Dediğim gibi donanımsal olarak aynı ürün zaten. Bir de Kioxia (eski adıyla Toshiba) depolama sektöründe MSI'a göre çok daha deneyimli. Sorun yaşamazsın yani.
Bahsettiğin hız düşmesi sorunu çoğu giriş seviye SATA diskte oluşabilecek bir durum bu arada, Kioxia'nın kronik sorunu değil tam olarak.
Aynı boyuttaysa neden yavaş ve gürültülü olanı tercih edeseniz ki? Hem de son derece absürt bir fiyata.

O kadar da değil. 10 TB (ya da üzeri) ihtiyaç olduğunda SSD tercih edemiyorsunuz.SSD tabii ki. Bu yılda HDD kullanmak at arabasıyla yolculuk etmeye benziyor
Yüzdesel sağlığı %0 olan HDD'mde 306 bad sector vardı ve biraz dolu olduğunda bilgisayar açılış hızı dahil her şeyi etkiliyordu. Oyunları da açamıyordum. Ben de pek takılmıyorum ama dün aşırı sinirlendim çünkü Steam'de sürekli bir bozuk disk hatasıyla karşılaşıyordum. Hız düşmesi o kadar önemli değil neticede sürekli veri aktarımı yapmıyorum. Benim için bilgisayar açılış hızını etkilememesi ve oyunları rahatça oynayabilmek önemli.@atlasrise, insanlar uygulamada gördüğü kalan yüzdesel sağlığı SSD ömrü zannettikleri için öyle söylüyorlar. SSD sağlığı, doğrudan SSD ömrü demek değildir. Yüzdesel sağlık %0 olsa dahi SSD hiçbir sorun yaşamadan çalışmaya devam edebilir.