1 TB M.2 SSD önerisi

H2onya

Uzman
Merhaba, 1 TB M.2 SSD almak istiyorum. SSD önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe sıkıntım yok ama 3 ile 4K bandı uygun gibi geliyor bana.
ASUS H610M e D4 anakart.
Mümkümse Kioxia olmasın.

990 EVO fiyatını hak eden bir disk değil, tavsiye etmem. Oyun için DRAM şart değil ancak bu bütçede DRAM'li, üst seviye diskler var. Almışken iyisini alın.

Anakartınızda 2 adet M.2 yuvası bulunuyor. Üstteki yuva PCIe 3.0 x4 hızında, alttaki yuva ise PCIe 3.0 x2 hızında. Bu da demek oluyor ki PCIe 4.0 x4 bir SSD alırsanız tam hız elde edemezsiniz. ~3.7 GB/sn civarında hızlar elde edebilirsiniz. Yine de ileriye dönük olarak Kingston Renegade veya KC3000 tercih edebilirsiniz. Samsung alacaksanız 980 PRO veya 990 PRO modellerine yönelin. EVO serisi fiyatını hak etmiyor.

Daha uygun fiyatlı, iş görecek SSD olarak SanDisk Extreme tavsiye edebilirim.

Sıze danışarak Kioxia almıştım hatırlarsınız belki. Samsung dışında baska SSD alsam mı bılemiyorum.

Sıze danışarak Kioxia almıştım hatırlarsınız belki. Samsung dışında baska SSD alsam mı bılemiyorum.

Bu onerdıgınız SanDisk SSD'e DRAM bulunuyor mu?

Bu onerdıgınız SanDisk SSD'e DRAM bulunuyor mu?

990 Pro almak istiyorum ama 1TB modeline 4 bın TL verilir mi ondan emin degılım.

Size danışarak Kioxia almıştım hatırlarsınız belki.
Evet, hatırlıyorum ancak SSD gerçekten bozuk muydu emin değilim açıkçası. Gen4 slotunda denedim demiştiniz ancak anakartınızda Gen4 slotu yok mesela.

Neyse, dediğim gibi Samsung alacaksanız 4.000 TL'ye 990 PRO alabilirsiniz. 980 PRO 5.000 TL üzerine çıkmış, alınmaz. EVO serisi de fiyatını hak etmiyor. Kingston Renegade daha mantıklı.

Bu önerdiğiniz SanDisk SSD'de DRAM bulunuyor mu?
Hayır, bulunmuyor. WD Black SN770 modeli ile aynı disk. DRAM'siz olsa da performansı son kullanıcı için gayet iyi düzeyde. Daha bütçe dostu bir SSD diyebilirim. Aşağı yukarı 2.400 TL civarında fiyatı olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…