sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Fiyatları bilmediğim için bütçe belirtmiyorum ama fazla para harcamak istemiyorum. Sorunsuz kullanabileceğim şekilde olabildiğince uygun arıyorum. Bilgisayarımda bulunan 500 GB M.2 SSD'yi söküp kutuya koyacağım. Yeni aldığım SSD'yi ise bilgisayara takacağım. Şu an kullandığım ürün: KIOXIA KXG80ZNV512G. Taşınabilir SSD'nin yarısını arşiv, yarısını Linux sistemim için kullanacağım. Teşekkürler.

(2. el tercih etmiyorum)

Son düzenleme:
Fiyatları bilmediğim için bütçe belirtmiyorum ama fazla para harcamak istemiyorum. Sorunsuz kullanabileceğim şekilde olabildiğince uygun arıyorum. Bilgisayarımda bulunan 500 GB M.2 SSD'yi söküp kutuya koyacağım. Yeni aldığım SSD'yi ise bilgisayara takacağım. Şu an kullandığım ürün: KIOXIA KXG80ZNV512G. Taşınabilir SSD'nin yarısını arşiv, yarısını Linux sistemim için kullanacağım. Teşekkürler.

Stok gelirse: Patriot TXD M.2 PCIe SSD Kutusu (PV810UPNGM) - İncehesap.com

SSD bütçesini belirtmeniz iyi olur aslında. Yani 6.500'e SN5000, 8.000 civarına KC3000 gibi modeller mevcut.
2. el tarafında daha uyguna modeller bulunabilir.

Stok gelirse: Patriot TXD M.2 PCIe SSD Kutusu (PV810UPNGM) - İncehesap.com

SSD bütçesini belirtmeniz iyi olur aslında. Yani 6.500'e SN5000, 8.000 civarına KC3000 gibi modeller mevcut.
2. el tarafında daha uyguna modeller bulunabilir.
Ana mesaja eklemeyi unutmuşum, şimdi ekliyorum. 2. el tarafına sıcak bakmıyorum hocam. Tercihim sıfır almak.

Kutu olarak Dark'ın modelini değerlendiriyorum. Teşekkürler.

Ben de HIKSEMI kullanıyorum, bu markanın SSD kutuları gayet güzel ve iş yapıyor. Aldığımın stoğu kalmamış, direkt onu önerecektim. Bu arada bu markanın diğer modelleri de hiç fena değil.

Kingston NV serisinde çok fazla donanımsal değişiklik yapıyor. Bu NV1 ve NV2'de böyleydi, NV3'te de böyle. Kontrolcü ve NAND çok değişken. Haliyle direkt "iyi" diyemiyorum. Yoğunlukla QLC çıkıyor, her ne kadar güncel NAND olsa da cache dolunca hız bayılıyor yine de. Micron B58R (TLC) olanları daha iyi ama onun geleceğinin garantisi yok.

Mevcut SSD'den downgrade yememek adına en uygun fiyata Corsair MP600 PRO NH önerecektim, yazılımı da yenilendi hem ama bütçeni aşıyor.

Benim önerim WD Blue SN5000 olur. 6.500 TL civarına bulunuyor, NV3'e kıyasla daha garanti disk.

Onun dışında da alternatif baksak direkt 7.000 TL üzerine çıkıyoruz.