Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
Ufak bilgi vereyim. Ekran kartının altındaki ufak PCI'e slotuna dönüştürücü alıp M.2 SSD takabilirsin hızda düşme olmaz bile ama orada ekran kartı var yani onu kullanamaz.
USB şeklinde olanlar var NVMe M.2 için olanlar örnek olarak bu
SATA'dan M.2 dönüştürücü alabilir evet ama onlarda SATA hız sınırına takılacak yani normal SATA SSD kac hız alıyorsa oraya takılam M.2 hızı önemsiz olacak ve hızı düşecek. Örnek verdiğim linkteki ürün SATA M.2 için NVMe M.2'lerde çalışmıyor.
SSD önerisi için de @Caner Uncu yardım alabilirsin müsait olursa. Yanlışım olursa bilgi olarak düzeltecektir beni de.
USB şeklinde olanlar var NVMe M.2 için olanlar örnek olarak bu
SATA'dan M.2 dönüştürücü alabilir evet ama onlarda SATA hız sınırına takılacak yani normal SATA SSD kac hız alıyorsa oraya takılam M.2 hızı önemsiz olacak ve hızı düşecek. Örnek verdiğim linkteki ürün SATA M.2 için NVMe M.2'lerde çalışmıyor.
SSD önerisi için de @Caner Uncu yardım alabilirsin müsait olursa. Yanlışım olursa bilgi olarak düzeltecektir beni de.
Bildiğim kadarıyla PCI-e SSD'leri SATA'ya çeviren bir dönüştürücü yok. SATA M.2'leri normal SATA'ya çevirenler var ve NVMe SSD'lerle çalışmıyorlar.Dönüştürücü ile M.2 kullanın.
![]()
Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.399,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
SSD olarak bu işini görür. Zaten o hızları alamayacaksınız, bari DRAM'i olsun.
Ayrıca ya elindeki SSD satıp 1TB M.2 alacaksın ya da 2. disk olarak SATA SSD alacaksın en mantıklı çözüm bunlar bence dönüştürücü ile kullanmak bilmiyorum pek mantıklı gelmiyor bana.
aeron
Çalışkan
Cevaplarınız için teşekkürler sanırım direk SATA SSD alacağım. Zaten bilgisayarı çoğunlukla oyun amaçlı kullanıyorum. Hem dediğiniz gibi bu kadar dönüştürücü işine girmek gözüme pek mantıklı gözükmedi.
Zaten SSD'de çok ağır işler yapılmayacağından direk Kioxia'nın SATA SSD'lerinden almayı düşünüyorum bunun gibi ya da biraz masrafa girip samsung da alabilirim, sizce ne yapayım?
Zaten SSD'de çok ağır işler yapılmayacağından direk Kioxia'nın SATA SSD'lerinden almayı düşünüyorum bunun gibi ya da biraz masrafa girip samsung da alabilirim, sizce ne yapayım?
NVME to PCIe X1'den bahsetmiştim ben.Bildiğim kadarıyla PCI-e SSD'leri SATA'ya çeviren bir dönüştürücü yok. SATA M.2'leri normal SATA'ya çevirenler var ve NVMe SSD'lerle çalışmıyorlar.
Attığınız Kioxia işinizi görecektir.
Yeni konular
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
Yeni mesajlar
-
Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı