Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Hocam dahili veya harici demediğiniz için bu HDD'yi attım. Eğer bu değilse harici disk atabilirim.
Amaç depolamak olduğu için harici daha mantıklı ama daha kaliteli dahili varsa onlarıda düşünebilirim şimdilik şu model dikkatimi çekti.
Hocam dahili veya harici demediğiniz için bu HDD'yi attım. Eğer bu değilse harici disk atabilirim.
RockyHighway79
Üstün
Taşınabilir HDD alacaksan darbe almamasına dikkat et.
Seagate BarraCuda 2TB Internal Hard Drive HDD
1TB depolama için yetersiz bence, o yüzden 2TB attım, eğer istersen 1TB model de atarım.
1TB depolama için yetersiz bence, o yüzden 2TB attım, eğer istersen 1TB model de atarım.
Bu modelde güzelmiş ama buna kasa lazım.Taşınabilir HDD alacaksan darbe almamasına dikkat et.
Ayrıca bu ürün Türkiye'ye gönderimi yok herhalde Akakçe'den bakıncada fiyatı 3.650 TL.
Amaç depolamak olduğu için harici daha mantıklı ama daha kaliteli dahili varsa onlarıda düşünebilirim şimdilik şu model dikkatimi çekti.
Bu da güzel.
Hocam fiziksel olarak yapay zekaya göre OneTouch en iyisi WD Elements Pro modelide iç mekanizması darbelere karşı daha korumalıymış.
Hocam sağlamlık derseniz Samsung T7 Shield kullanın. Ama çok pahalı. HDD düştü mü brick olur.Hocam fiziksel olarak yapay zekaya göre OneTouch en iyisi WD Elements Pro modelide iç mekanizması darbelere karşı daha korumalıymış.
Mafaky
Uzman
Her forumdaşa bu konuda başı yanmış birisi olarak kesin tavsiyemdir. Türkiye'de kimden alırsanız alın Veri Kurtarma Garantisi (hesapta 2 yıl) olan Seagate HDD'leri bu ifadeye güvenerek almayın. Bu ifade bizzat ambalajın üzerinde üst köşede yer alıyor. Zira bu Seagate'leri ithal eden birkaç distribütör var ve hiçbirinin teknik olarak HDD'den bir veri kurtarma hizmeti ve altyapısı yok. Size satışı yapan Amazon TR, ya da hepsiburada gibilerinin de kesinlikle böyle bir imkanları yok. Yazılanlara bakmayınız; direkt tercüme hatası ile tüketici aldatılmış oluyor. Ben Seagete yurt dışı ile temas kurdum. Onlar arızalı HDD'yi Holanda'ya göndermemi önerdiler. Veri kurtarmayı deneyecekler, kurtardıklarını yeni bir HDD'de geri yollayacaklar. Kurtarma oluşmazsa da o HDD'nin boş olarak aynısını yollayacaklar. Posta yoluyla (masrafına katlanarak) HDD'yi yurt dışınıa yollamak nispeten kolay fakat geri gelecek dolu ya da boş HDD'yi şahıs olarak almak mevcut kurallara göre çok zor ve de yüksek maliyetlidir. Benden söyelemesi.
O açıdan bakmamıştım ürüne zaten veri kurtarma durumu olursada pek uğraşmam gibi fakat bu üründe dikkatimi çeken konu sağlamlık olarak yapay zeka daha iyi diyor.Her forumdaşa bu konuda başı yanmış birisi olarak kesin tavsiyemdir. Türkiye'de kimden alırsanız alın Veri Kurtarma Garantisi (hesapta 2 yıl) olan Seagate HDD'leri bu ifadeye güvenerek almayın. Bu ifade bizzat ambalajın üzerinde üst köşede yer alıyor. Zira bu Seagate'leri ithal eden birkaç distribütör var ve hiçbirinin teknik olarak HDD'den bir veri kurtarma hizmeti ve altyapısı yok. Size satışı yapan Amazon TR, ya da hepsiburada gibilerinin de kesinlikle böyle bir imkanları yok. Yazılanlara bakmayınız; direkt tercüme hatası ile tüketici aldatılmış oluyor. Ben Seagete yurt dışı ile temas kurdum. Onlar arızalı HDD'yi Holanda'ya göndermemi önerdiler. Veri kurtarmayı deneyecekler, kurtardıklarını yeni bir HDD'de geri yollayacaklar. Kurtarma oluşmazsa da o HDD'nin boş olarak aynısını yollayacaklar. Posta yoluyla (masrafına katlanarak) HDD'yi yurt dışınıa yollamak nispeten kolay fakat geri gelecek dolu ya da boş HDD'yi şahıs olarak almak mevcut kurallara göre çok zor ve de yüksek maliyetlidir. Benden söyelemesi.