Sistemimde M.2 slotu var ve 500 GB yetmediği için minimum 1 TB kapasiteli kaliteli bir SSD arıyorum. Alacağım ürün İtopya ya da Gaming.Gen.TR'den olmalı. Kampanyadan yararlanacağım. Fiyatı ve okuma yazma hızlarının çok uçmasına gerek yok, amacım kaliteli uzun ömürlü bir şey almak. İçindeki belleklere hakim birisi yardım ederse çok sevinirim.
Alabileceğim ürünleri filtreleyip aşağıdaki linklere bıraktım.
@EfoWars, standart bir son kullanıcının Gen5 diskleri alması gereksiz. Gen4 SSD'lere göre kapasiteye göre 2 kat fazla para ödüyorsun, o hızlara ihtiyaç duyacak bir iş yapmayacaksın zaten. Ki anakart da desteklemediğine göre anlamsız. Gen4'ten devam. Attığım diskler fiyatına göre en ideal diskler. Daha uygun fiyatlı olsun dersen 1 TB kapasiteli de atayım.
@EfoWars, standart bir son kullanıcının gen5 diskleri alması gereksiz. Gen4 SSD'lere göre kapasiteye göre 2 kat fazla para ödüyorsun, o hızlara ihtiyaç duyacak bir iş yapmayacaksın zaten. Ki anakart da desteklemediğine göre anlamsız. Gen4'ten devam. Attığım diskler fiyatına göre en ideal diskler. Daha uygun fiyatlı olsun dersen 1 TB kapasiteli de atayım.
Benim demek istediğim gen3'ün altında olmadığı sürece her gen SSD'ye açığım sadece 2 TB olsun ve çipleri içeriği kaliteli olsun hızı önemli değil yani. He tabii ki bunlar kaliteli olunca hızı da yükseliyor ama dediğim gibi amacım uzun ömürlü bir SSD almak.
Türkiye'de şu zamana kadar pek bilindik ve yaygın bir marka değildi ancak Gaming.Gen distribütörlüğünü yapmaya başlamış. Yurt dışında bilindik bir marka. 2014'te kurulmuş kendileri. Öyle ''no-name'' bir marka da değil, tercih edilebilir.
Geç kalmasaydınız Kingston ve Kioxia'nın fiyatları bayağı uygundu ama tam şu an alınacaksa KLEVV'in fiyatı fena değil. Dahili soğutucu ile gelmesi de artı özellik. İndirimle birlikte daha da uygun fiyata denk geleceğini düşünürsek güzel ürün.