mrwhitee

Gelişen
Merhaba, mevcut şartlardan dolayı 1 sene önce topladığım sistemimi satmayı planlıyorum. Sistemim şu şekilde:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Anakart: Gigabyte B650M DS3H
  • Ekran Kartı: Sapphire Pulse Gaming RX 6700 XT 12 GB
  • RAM: Crucial 2x8 GB 4800 MHz DDR5
  • Depolama: Kingston NV2 NVMe M.2 SSD 1 TB (3500 MB/s okuma, 2100 MB/s yazma)
  • Kasa: MSI MAG Forge M100R
  • Güç Kaynağı: Corsair CX650F 650 W PSU
  • İşlemci Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 240R V2 2x120 mm
  • Monitör: Lenovo Legion Y27-30 27 İNÇ FHD
  • Klavye: Monster Pusat K3 Pro
  • Mouse: Logitech G102

Bu sistemin ederi ne kadardır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM, SSD, klavye, mouse hatta anakart bile iyi sayılmaz. 33 edeceğini sanmam. Ama evet, biraz düşük söylemiş olabilirim.
Oyun bilgisayarı için SSD'yi bu kadar abartmaya pek de gerek yok. Oyun oynayan bir kişinin gidip high-end PCIe 4.0 SSD'leri almasına hiç gerek yok. NV2'den daha kötü bir NVMe M.2 kullanıyorum ve sadece oyun oynayıp internete giriyorum, hiçbir zararı olmadı bana. Kingston NV2 de bir oyun bilgisayarı için düşünürsek kötü bir disk değil. Sırf bunun için fiyattan kırmak mantıksız olur.

Oyun bilgisayarı için SSD'yi bu kadar abartmaya pek de gerek yok. Oyun oynayan bir kişinin gidip high-end PCIe 4.0 SSD'leri almasına hiç gerek yok. NV2'den daha kötü bir NVMe M.2 kullanıyorum ve sadece oyun oynayıp internete giriyorum, hiçbir zararı olmadı bana. Kingston NV2 de bir oyun bilgisayarı için düşünürsek kötü bir disk değil. Sırf bunun için fiyattan kırmak mantıksız olur.
En büyük fiyat kırma sebebi RAM. RAM'ler bayağı kötü. Düzgün bir RAM almak istese 16 GB olsa bile 5 bin TL.

Şu an aynı marka model tüm parçaları tek tek almaya kalktığımızda 60-65 arası ediyor. 1 sene olduğunu yazmışsınız, garantilerin devam ettiği avantajı ile ilk ilan 35'ten açılır pazarlıkla 30a gidebilir.