Arkadaşlar 1 yıl önce vatandan sistem aldım ve SSD sağlığını 82 gösteriyor. Bence normal değil sizce normal mi? Götürmeli miyim servise? Ayrıca RAR'dan dosya çıkarırken, Riot'tan oyun güncellerken falan PC 20 saniyede bir 10 saniyelik donma sorunu yaşıyor ve disk kullanımı 100 oluyor.

1726075334328.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 1 yıl önce vatandan sistem aldım ve SSD sağlığını 82 gösteriyor. Bence normal değil sizce normal mi? Götürmeli miyim servise? Ayrıca RAR'dan dosya çıkarırken, Riot'tan oyun güncellerken falan PC 20 saniyede bir 10 saniyelik donma sorunu yaşıyor ve disk kullanımı 100 oluyor.

Eki Görüntüle 82624
Donmalar normal degil. Disk omru, meh bir disk icin cok yogun kullanildiysa normal olabilir.

Bir senelik Crucial P3'lerden bahsediyoruz yani her gün yüzlerce bir şey indirilip silinse dahi 82 olması hiç normal değil, donmalar da cabası.
Icinde QLC NAND oldugu icin boyle bir tani koymaya calistim ama ya cok kullanilmis ya da cok yanlis kullanilmis.

Donmalar ise normal degil, eger eskiden yoksa direkt garanti sebebimsi.

Icinde QLC NAND oldugu icin boyle bir tani koymaya calistim ama ya cok kullanilmis ya da cok yanlis kullanilmis.

Mantıksız bir tanı değil ama dediğim gibi %82 cidden ilginç bir oran, tabii konu sahibinin nasıl kullandığı da önemli.

Evet, donmalar kesinlikle normal değil.

Hocam ilk aldığımda hiç olmadı son aylarda yaşıyorum. Çok yanlış kullandığımı düşünmüyorum bir şey yapmadım yani bozacak. Garantiye gönderiyorum o halde.

Hocam ilk aldığımda hiç olmadı son aylarda yaşıyorum. Çok yanlış kullandığımı düşünmüyorum bir şey yapmadım yani bozacak. Garantiye gönderiyorum o halde.
Crystal Disk Info sonucunu alabilir miyim?

Crystal Disk Info sonucunu alabilir miyim?
HD TUNE'den yaptım böyle çıktı bu olur mu ?
1726079583440.webp

Yoksa yapayım mı attığınızı.