Bütçe
10.000-12.000
A16, A26 daha iyi olur Redmi'den. Sebebi ise Redmi'nin yazılımının ağır ve reklamlı olması. Bu yüzden 1 yıla kalmadan cihaz ağır çalışmaya başlayabilir.
Bilgilendirmeniz ve öneriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim hocam. Custom ROM kullanmayı düşündüğüm için bunu bir eksi olarak değerlendirmedim.

Yurt dışı cihaz tavsiye etmem, başınızı ağrıtabilir.
Size zahmet biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Size zahmet biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

• Garanti yok - teknik servis desteği yok.
  • Yazılım ve IMEI kaydı gibi noktalar sorun oluşturabilir.
  • Güncelleme yapamayabilirsiniz.
  • IMEI farklı olduğundan şebeke çekim gücünüz olduğundan daha düşük olabilir.

• Garanti yok - teknik servis desteği yok.
  • Yazılım ve IMEI kaydı gibi noktalar sorun oluşturabilir.
  • Güncelleme yapamayabilirsiniz.
  • IMEI farklı olduğundan şebeke çekim gücünüz olduğundan daha düşük olabilir.
Tekrardan değerlendirmeye alacağım fakat şahsen alınabilir riskler olduğunu düşünüyorum.

Tekrardan değerlendirmeye alacağım fakat şahsen alınabilir riskler olduğunu düşünüyorum.
Asla ama asla girilecek bir risk değil bence. Benim zamanında başım çok yandı.

Yazılım hiçbir zaman stabil olmayacak. Bir gün cihazın IMEI'si uçacak sen telefoncuya götüreceksin ve format atmak zorunda kalacak adam. Ve bazen IMEI uçunca telefon Android'i bile başlatamaz hale geliyor. Yapmayın etmeyin kaçak telefon almayın yani.

Ayrıca önerim arkadaşların dediği gibi ikinci el hocam. İkinci el pazarı resmen hile gibi yenisinin düşüğünü alacağına eskisinin kalitelisini almak her zaman daha mantıklı. Çünkü yenisinin düşüğü zaten düşük olmak için tasarlanıyor.

One UI daha fazla özelleştirme sunuyor. Custom ROM ile uğraşma.
Sorunum özelleştirme değil; daha akıcı ve stabil bir kullanım sağlamak. Velev ki 14 Pro alırsam yazılımın bir sorun oluşturmayacağını bahsetmek için söylemiştim.

Asla ama asla girilecek bir risk değil bence. Benim zamanında başım çok yandı.

Yazılım hiçbir zaman stabil olmayacak. Bir gün cihazın IMEI'si uçacak sen telefoncuya götüreceksin ve format atmak zorunda kalacak adam. Ve bazen IMEI uçunca telefon Android'i bile başlatamaz hale geliyor. Yapmayın etmeyin kaçak telefon almayın yani.

Ayrıca önerim arkadaşların dediği gibi ikinci el hocam. İkinci el pazarı resmen hile gibi yenisinin düşüğünü alacağına eskisinin kalitelisini almak her zaman daha mantıklı. Çünkü yenisinin düşüğü zaten düşük olmak için tasarlanıyor.
Custom ROM ile "kaçak" telefon kullandım hocam fakat bu tür bir sorun yaşamadım; tabii ne var ki benim başıma gelmemesi bunların yaşanabilme ihtimalini değiştirmiyor fakat halen nötr sayılırım.

Bilgilendirmeniz ve ilginiz için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sorunum özelleştirme değil; daha akıcı ve stabil bir kullanım sağlamak. Velev ki 14 Pro alırsam yazılımın bir sorun oluşturmayacağını bahsetmek için söylemiştim.

A16 kullanan biri var. Cihaz çok akıcı ve sorunsuz kullanılıyor öyle düşün. A26 ve A36 daha iyidir.
Redmi 14 Pro aldın diyelim ROM'u attın (Android 15 olsun) daha sonra Android 16 içinde atmaya uğraşacaksın. Bence onunla uğraşmayın.

2.el öneri istersen S21 FE, bütçe artarsa S22, GT2 Pro vs var.

A16 kullanan biri var. Cihaz çok akıcı ve sorunsuz kullanılıyor öyle düşün. A26 ve A36 daha iyidir.
Redmi 14 Pro aldın diyelim ROM'u attın (Android 15 olsun) daha sonra Android 16 içinde atmaya uğraşacaksın. Bence onunla uğraşmayın.

2.el öneri istersen S21 FE, bütçe artarsa S22, GT2 Pro vs var.
Teşekkürler hocam fakat uğraştırıcı bir süreç değil pek :)

2. el seçenekler arasında değil maalesef.