Bütçe
10.000-12.000 TL
CMF Phone 1 özellik anlamında NP1'den çok geride kalıyor hocam. Sorunlu telefon derken orasını tam anlayamadım, bu ekran mevzusundan mı bahsediyorsunuz? Desteğin bitmesi telefonu kötü yapmaz bence, daha yavaş bir telefonun Android 16 almasındansa daha güçlü bir telefonun Android 15'te kalması daha mantıklı gibi.
Donanım olarak neredeyse aynılar, CMF Phone 1 avantajı ekran ve bataryası hocam. Sorunları @Aakons hocam daha iyi açıklar.

Cmf Phone 1 özellik anlamında NP1'den çok geride kalıyor hocam. Sorunlu telefon derken orasını tam anlayamadım, bu ekran mevzusundan mı bahsediyorsunuz? Desteğin bitmesi telefonu kötü yapmaz bence, daha yavaş bir telefonun Android 16 almasındansa daha güçlü bir telefonun Android 15'te kalması daha mantıklı gibi.

Batarya süreleri kötü, ekranda sorun yaşayan olmuş. Desteğin bitmesi cabası. Nothing forum ya da başka yerlerde bolca sorunu yaşayan var.

Elbette MTK'nin de etkisiyle tabi ki batarya süresi CMF Phone 1'de daha iyi.
Ama bir o kadar da yaşamayan var hocam. S23 öncesi çoğu S serisinin ekranı kronik olarak ya ortadan sarı bir şeritle yanıyordu ya da direk hayaletleme yapıyordu. Bunu yine de model başına hatalı diye yaymanın doğru oolmadığı kanaatindeyim.
Evet, yani güncellemeyi kendisi uygulamayacak birisiyse tabi ki edinmemeli eğer güncelleme birinci seçenekse.
Donanım olarak neredeyse aynılar, CMF Phone 1 avantajı ekran ve bataryası hocam. Sorunları @Aakons hocam daha iyi açıklar.
Aslında ben biraz daha premium bir cihaz olmasından ötürü dedim. Hani RGB ışık sensörüdür, OIS'li kamerasıdır, ISOCELL sensörüdür, kablosuz ve ters şarjdır gibisinden.

Ama bir o kadar da yaşamayan var hocam. S23 öncesi çoğu s serisinin ekranı kronik olarak ya ortadan sarı bir şeritle yanıyordu ya da direk hayaletleme yapıyordu. Bunu yine de model başına hatalı diye yaymanın doğru oolmadığı kanaatindeyim.

O yalnızca Hindistan cihazlarında oluyordu bu arada.

Aslında ben biraz daha premium bir cihaz olmasından ötürü dedim. Hani RGB ışık sensörüdür, OIS'li kamerasıdır, ısocell sensörüdür, kablosuz ve ters şarjdır gibisinden.

Kişiden kişiye değişir ama kısıtlı bütçesi olan insanlar için ne kadar önemlidir tartışılır.

Elbette MTK'nin de etkisiyle tabii ki batarya süresi cmf Phone 1'de daha iyi.

Hem NP1'deki 778g+ işlemcisi + uzun süre kutuda beklemesi ve kötü optimizasyondan dolayı cmf Phone 1 fark atıyor.

Aslında ben biraz daha premium bir cihaz olmasından ötürü dedim. Hani RGB ışık sensörüdür, OIS'li kamerasıdır, ısocell sensörüdür, kablosuz ve ters şarjdır gibisinden.

Premium olayı bence kişiden kişiye değişir. Cmf'de en kıskandığım özellik herhalde Custom plate olayıdır özellikle 3D baskı modelleriyle tamamen kişiye özgü cihazlar çıkabiliyor.

1765203063895.webp

2024-08-13_226f202b6dc9e.gif