Bütçe
10.000-15.000 TL

anilcaliskan

Uzman
Oynadığım oyunlar;
  • Forza Horizon.
  • Raceroom
  • Tracmania
Ve bunları SIM seti ile oynuyorum. SIM setim için bir veya birkaç monitör almak istiyorum. SIM setim ile kullandığım 2 farklı bilgisayarım var.

Sistem 1: Acer Nitro 5 laptop.
  • Intel i7-12700H CPU.
  • Nvıdıa® GeForce rtx™ 3060 GPU.
  • 2x8 RAM.
Sistem 2: Toplama kasa.
  • MSI B660M Bazooka.
  • Intel 12400F.
  • Gigabyte RX6600 eagle 8 GB.
  • Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8)
Bir adet ultrawide 32 & 34 inch monitörde alabilirim, ki bu daha mantıklı sanırım benim SIM olayı için veya 2, 3 tane 27 inch monitörde alabilirim diye düşünüyorum. Tabii bunlar bütçe dahilinde olmalı.

Mesela 3 monitör yapsam curve mü olmalı flat mi olmalı ona da karar veremedim.

Konu hakkında bilgisi olan biri varsa desteklerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Normalde bu ürün listemde var fakat birkaç e-ticaret sitesinin yorumlarında bu monitörün 180hz 1ms çalıştırdığınızda ciddi şekilde ghosting yaptığı yönünde kullanıcı yorumları okudum, o yüzden güzel bir seçenek olmasına rağmen bu ürüne pek yakın değilim.

Normalde bu ürün listemde var fakat birkaç e-ticaret sitesinin yorumlarında bu monitörün 180hz 1ms çalıştırdığınızda ciddi şekilde ghosting yaptığı yönünde kullanıcı yorumları okudum, o yüzden güzel bir seçenek olmasına rağmen bu ürüne pek yakın değilim.
1ms modu toplasan 10 tane monitör de anca iyi çalışıyor. Yorum yapanların bilgisi yok.

Yani bu bitçede 1ms yazan bir monitör aldığınızda ghosting sorununu mutlaka yaşayacaksınız diyorsunuz öyle mi?

Hayır. 1ms diye satılan monitörler gerçekte 5ms, 5ms de gözle görülür ghosting yapmaz. Fark edilir ghosting için minimum 9-10ms lazım. IPS monitörler zaten ortalama 6ms falan.

Gerçek 1ms monitörler OLED'ler ve bazı üst düzey TN monitörlerdir.
Desktop Screenshot 2025.11.06 - 18.39.35.41.webp

Desktop Screenshot 2025.11.06 - 18.40.26.07.webp