Bütçe
15.000 TL

melly35

Üyecik
Selamlar.

Hem iş hem oyun için 27” 2K IPS monitör arıyorum. Günlük 8-9 saat iş için kullanacağım. Ayrıca gaming PC ve PS5 ile oyun oynuyorum. Bu yüzden renk doğruluğu iyi, göz yormayan ve oyun performansı da tatmin edici bir model arıyorum.

Bütçem yaklaşık 10.000-15.000 TL arasında.

1-2 aydır araştırıyorum ama net bir model bulamadım. Mağazalarda da açık ürün pek olmadığı için görerek karar vermek zorlaşıyor. ASUS ROG Strix XG27ACS’i mağazada gördüm, görüntüsü ve kaplaması bana çok kötü geldi, bu yüzden onu eledim.

Kronik sorunlu, kâğıt üstünde iyi görünüp kullanıcı deneyimi kötü olan modeller yerine gerçekten memnun kalınan, fiyat/performans 27” 2K IPS monitör önerilerinizi rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
https://www.lg.com/tr/monitor/oyun-monitorleri/27gr83q-b/ Vatan Bilgisayar'da ve diğer sitelerde de satılıyordur. Bunu araştırıp alabilirsin, bundan daha güncel modeller de olabilir piyasada. Bizzat kullanıp deneyimlediğim için tavsiye edebilirim. Benim yaşadığım sorun ölü piksel sorunuydu ve o kadar para verip ölü piksel sorununu ve servisin çözüm üretemeyişinden ötürü yediremeyip ürünü iade etmiştim 2-3 ay kadar kullanıp.

Güncel piyasası 13 ila 15 arasında olması lazım onun için, bulma şansın vardır ya da LG üzerinde kupon vs. olması lazım indirim için biraz araştır. Kontrastı kötü olduğu için maalesef ki siyahları yine gri gösteriyor, 1200 civarı kontrast değeri olması lazım. 10 bit bir model HDR özelliği fıs çünkü parlaklık değeri 500 veya üstü değil. Görüntü kalitesi olarak tabii ki şahane bir şey. Güncel olarak Dell G2724D kullanıyorum. Bütçem yetseydi aşağıdaki VA panelli modeli alırdım. Şu an kullandığım Dell G2724D ile LG modelinin aralarında görüntü kalitesi olarak bayağı fark var zaten rakip değiller, yine de fırsatım olsa tekrar premium bir modele geçmek isterdim.

IPS önceliğin yoksa Samsung'un VA panel modelini alabilirsin. 10 bit olması gerekiyor onun da, ayrıyeten kontrast oranı yüksek ve ghosting de yok. sRGB ve dCi P3 değerleri de iyi olması gerekiyor.

Alternatif olarak bu modele de bakabilirsin. https://www.lg.com/tr/monitor/oyun-monitorleri/27g640a-b/?ref=akakce&v=1.79.9

Son düzenleyen: Moderatör: