Bütçe
10.000-15.000 TL
X870e geçeceğim hem de Nautilus modelini alacağım sanırım.

Gigabyte Aorus düz seriler alınmaz, B850M-Force'nin performansını en az 22.000 TL'lik X870 serisinde yakalarsın. 14.000 TL'lik Aorus giriş seviyesi kalıyor. Mesela şu tachyon başarılı bir model. En son zamla 27.000 TL'ye çıktı, şu an indirimle 19.000 TL'ye düşmüş. Zamsız fiyatı 21.000 TL falandı. Ya da Master versiyonu almalısın. ASUS BIOS stabilitesi ile 1. sırayı kaptırmadı. X870 yeni çıkan Neo serisi de alabilirsin.

Bu modeller parasını hak ediyor.

Gigabyte Aorus düz seriler alınmaz, B850M-Force'nin performansını en az 22.000 TL'lik X870 serisinde yakalarsın. 14.000 TL'lik Aorus giriş seviyesi kalıyor. Mesela şu tachyon başarılı bir model. En son zamla 27.000 TL'ye çıktı, şu an indirimle 19.000 TL'ye düşmüş. Zamsız fiyatı 21.000 TL falandı. Ya da Master versiyonu almalısın. ASUS BIOS stabilitesi ile 1. sırayı kaptırmadı. X870 yeni çıkan Neo serisi de alabilirsin.

Bu modeller parasını hak ediyor.
Gigabyte X870E AORUS ELITE WIFI7 Soket AM5 DDR5 8200(OC) ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com. Bu modeli düşünüyordum; sistem full siyah, o yüzden bu mantıklı değil mi o zaman?

Sistem Full siyah o yüzden bu mantıklı değil mi o zaman.

Wi-Fi modülü Realtek olanı alabilirsin, MediaTek kullananı da var, o çok tercih edilmez, ara sıra sürücü sorunu çıkartıyor. Ramlere manuel ayar yapmak istersen Tachyon ya da M-Force, gerisi önemli değil. Bir de üzerinde clear CMOS tuşu mutlaka olsun. İndirime girince alıp geçersin, şu an liste fiyatından alınmaz. İndirim varken 1.000-1.500 TL aşağı alırsın bu kartı. Kendimde kullandım, bazı modellerinde kırmızı ez debud LED'i takılı kalıyor. Display hata gösterge ekranı zaten Bug'lu, oraya BIOS'tan sıcaklık değeri atayıp kullanıyorsun, ufak tefek sorunları var, dert edilecek şeyler değil. Rev 1.1 ya da 1.2 modelini alırsın.

Ekran görüntüsü 2026-09-09 220717.webp

Wi-Fi modülü Realtek olanı alabilirsin, MediaTek kullananı da var, o çok tercih edilmez, ara sıra sürücü sorunu çıkartıyor. Ramlere manuel ayar yapmak istersen tachyon ya da m-Force, gerisi önemli değil. Bir de üzerinde clear CMOS tuşu mutlaka olsun. İndirime girince alıp geçersin, şu an liste fiyatından alınmaz. İndirim varken 1.000-1.500 TL aşağı alırsın bu kartı. Kendimde kullandım, bazı modellerinde kırmızı ez debud LED'i takılı kalıyor. Display hata gösterge ekranı zaten Bug'lu, oraya BIOS'tan sıcaklık değeri atayıp kullanıyorsun, ufak tefek sorunları var, dert edilecek şeyler değil. Rev 1.1 ya da 1.2 modelini alırsın.

Eki Görüntüle 279298

Bu attığım linkteki Realtek kullanıyor sanırım ama rev 1, rev 1.2 mi onu göremedim. 1.000-1.500 TL önemli değil, alıp geçmek istiyorum. Direkt bu linkteki senin dediğin gibi mi, değilse dediğin gibi olanın linkini atar mısın?

Bu attığım linkteki Realtek kullanıyor sanırım ama rev 1 rev1.2 mi onu göremedim 1000 1.500 TL önemli değil alıp geçmek istiyorum direkt bu linkteki senin dediğin gibi mi değilse dediğin gibi olanın linkini atar mısın?

Satıcıya ürün hakkında soru sorman gerekli. Revizyon numarasını sorup alabilirsin, ya da mağazadan kutusuna bakarak alman gerekli, bazı sitelerde ürünün alt kısmında açıklama kısmı var, orada açıklama kısmında Realtek Wi-Fi yazıyorsa alıp geçersin, sormadan öğrenmesi zor.

Satıcıya ürün hakkında soru sorman gerekli. Revizyon numarasını sorup alabilirsin, ya da mağazadan kutusuna bakarak alman gerekli, bazı sitelerde ürünün alt kısmında açıklama kısmı var, orada açıklama kısmında Realtek Wi-Fi yazıyorsa alıp geçersin, sormadan öğrenmesi zor.

ASUS serisinden ne önerirsin hocam?

ASUS serisinden ne önerirsin hocam?

TUF B850 Neo TUF X870 Neo, ROG STRIX B850 ve X870 Neo serisini alabilirsin, Neo serisi yeni üretildi, BIOS'u bir tık daha gelişmiş, bu modellerden bütçene uygun olanı alabilirsin. Mesela TUF B850 Neo 8 katman PCB kullanmış, 8 katmanı diğer markalar X870 serisinde kullanıyor, Gigabyte Aorus serisinde bile 6 katman var.

TUF B850 Neo TUF X870 Neo, ROG STRIX B850 ve X870 Neo serisini alabilirsin, Neo serisi yeni üretildi, BIOS'u bir tık daha gelişmiş, bu modellerden bütçene uygun olanı alabilirsin. Mesela TUF B850 Neo 8 katman PCB kullanmış, 8 katmanı diğer markalar X870 serisinde kullanıyor, Gigabyte Aorus serisinde bile 6 katman var.
Hepsi beyaz ya sabır arkadaş sistemi zorla beyaz yapıcaklar 😂