Bütçe
10.000-15.000 TL

taltask

Çalışkan
Herkese selam,

Hem çalışırken(yazılım geliştiriciyim) hem de oyun için bir monitor ihtiyacım mevcut. 34" 21:9 de ekranı üçe bölerek çalışma vs çok iyi olduğunu söylüyor kullanan arkadaşlarım fakat bu işin oyun tarafı da var benim için. 16:9 formatına sahip monitörlerde ekranı bölerek çalışma ne kadar efektif olur bilemedim yüksekliği fazla çünkü. Benzer ikilemde kalan ve karar veren oldu mu, ne önerirsiniz?

Bütçem 10K-15K arası. İkinci el temiz bulabilirsem alırım, hatta bütçeyi kısmak için ikinci ele yöneliyorum diyebilirim. Ekran kartım yok, onu da ikinci el bir kart alırım diye düşünüyorum. 7700XT, 6800XT, 3080 gibi bir kart düşünüyorum. Yeni çıkacak 9060 düzgün olursa düşünebilirim. Bir yandan da çok yüksek ekran kartı alamayacağım için 4K çözünürlüklere çıkmak çok mantıklı gelmiyor 2K daha mantıklı gibi. Çok kararsız kaldım sizin anlayacağınız :)

Araştırmalarım neticesinde karşıma çıkan bazı modeller.

Aynı amaçla 10K'ya Xiaomi G34wq ultrawide monitör aldım son derece memnunum.

Rekabetçi harici oyunlar son derece keyifli, özellikle filmler direkt tam ekran oluyor o siyah barlar gidiyor ve ekstra keyifli bir hal alıyor. Yazılım için ekranı 3'e bölüp dediğiniz gibi rahat rahat kullanabiliyorsunuz.

3440x1440'a genelde 2, 5K diyorlar, sistemimde 3070 var ve sorunsuz AAA oyunları oynayabiliyorum. Zaten yeni oyunların neredeyse hepsinde dlss/fsr bulunuyor, DLSS kalitede sorunsuz sıkıntısız, FSR'da ise az sorunsuz rahat rahat oynayabilirsiniz.

Akşam eve gittiğimde cbp2077'den ufak bir test atabilirim. Elden Ring, Diablo 4, Baldur's Gate 3, marvels Spider-Man 1-2, Ghost of Tsushima şu anda sistemde inik olan grafikleri iyi olan AAA diyebileceğimiz oyunlar. Merak ettiğiniz varsa arasından dediğim gibi ufak bir test videosu atarım.

Aynı amaçla 10K'ya Xiaomi G34wq ultrawide monitör aldım son derece memnunum.

Rekabetçi harici oyunlar son derece keyifli, özellikle filmler direkt tam ekran oluyor o siyah barlar gidiyor ve ekstra keyifli bir hal alıyor. Yazılım için ekranı 3'e bölüp dediğiniz gibi rahat rahat kullanabiliyorsunuz.

3440x1440'a genelde 2, 5K diyorlar, sistemimde 3070 var ve sorunsuz AAA oyunları oynayabiliyorum. Zaten yeni oyunların neredeyse hepsinde dlss/fsr bulunuyor, DLSS kalitede sorunsuz sıkıntısız, FSR'da ise az sorunsuz rahat rahat oynayabilirsiniz.

Akşam eve gittiğimde cbp2077'den ufak bir test atabilirim. Elden Ring, Diablo 4, Baldur's Gate 3, marvels Spider-Man 1-2, Ghost of Tsushima şu anda sistemde inik olan grafikleri iyi olan AAA diyebileceğimiz oyunlar. Merak ettiğiniz varsa arasından dediğim gibi ufak bir test videosu atarım.

Rekabetçi oyun oynamıyorum zaten genel olarak 4X strategy oyunları ya da merak ettiğim AAA oyunları. CS falan bizden geçti iyice :)
İlgili modeli de bir araştırayım, yorumlarınız sayesinde 34" uwd üzerinde ilerleyeğim sanırım. Teşekkür ederim,