10.000 TL bütçe ile ATX anakart önerisi

Bütçe
10.000 TL

GhostOps

Becerikli
Başlıkta yazdığı gibi 10.000 TL bütçe ile ATX anakart arıyorum. Henüz işlemciye karar vermedim, bu yüzden geniş uyumluluğu olan bir model tercih ediyorum. Tercihen B650e veya benzeri bir çipsete sahip olsun AM5 soket.
  • Birden fazla M.2 slotu olsun ve en az bir M.2 slotunda soğutucu (heat-sink) bulunsun.
  • Port sayısı 5'ten fazla olsun.
  • BIOS reset (clear CMOS) tuşu varsa çok daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılcak işlemcinin en azından soketini belirtmeden net bi model önermek yanlış olur. Önce işlemcinin en azından soketini belirlersen bi öneride bulunabilirim.

1) MSI Pro B850-S WIFI6E AMD AM5 DDR5 ATX :
Şu anda bütçe kadar söylediğin özelliklerin hepsi olan bi anakart. Soğutma bloğu olan ssd yuvası PCIe 5.0 x4(destekleyen işlemciler ile) hızında. İkinci slot PCIe 4.0 x4 hızında. 1 tane 12V RGB, 3 tane de ARGB girişi bulunuyor. Wifi 6e, Bluetooth 5.3 destekli
2) MSI B840 Gaming plus Wİ-Fİ AMD AM5 DDR5 ATX :
Biraz daha uyguna alabilceğin bir kart. Wifi 7 Bluetooth 5.4. M2 yuvalarının ikisi de PCIe 4.0 x4 (destekleyen işlemciler ile) hızında. 1 adet 12V RGB 2 adet ARGB girşi var.
Bu iki kart istediğin bütün özelliklere sahip atladığım bir yer yok ise. Ancak kart araştırırken en kısıtlayıcı kriterin ClearCMOS tuşu oldu. Çoğu kartta Flash BIOS tuşu bulurken, ClearCMOS çok sayılı modelde var. Bu kriterden vazgeçersen fiyat olarak da daha avantajlı modellere yönelebilirsin. Muhakkak kendi araştırmanı da yap satın almadan önce. İyi akşamlar!

B850-S iyi bir anakart değil, 10.000 TL'yi de asla haketmiyor.
B840'a değinmeyeceğim bile. Ofis bilgisayarından öteye gitmemeli.

Mesela bu anakartta tuş bulunmuyor ancak pinler basit bir yerde.

Daha alt bütçede de gayet güzel seçenekler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…