Bütçe
5.000 TL

tridyboos

Uzman
Merhaba.

Şu anda B450M Dragon kullanıyorum fakat daha stabil ve kaliteli bir anakarta geçmek istiyorum. İşlemcim Ryzen 5 5600G, ekran kartım RTX 3060 12 GB, RAM'im 32 GB DDR4.

Anakart için beklentilerim:
  • AM4 olması
  • Bütçe: Yaklaşık 5.000 TL (Biraz üzerine çıkabilirim.)
  • Mevcut B450M Dragon'a göre daha stabil ve kaliteli VRM/BIOS
  • En az 2 adet M.2 SSD yuvası
  • Mümkünse USB portlarının fazla olması
  • İleride Ryzen 7 5700X gibi bir işlemciye geçersem sorun çıkarmaması
Bu bütçede B450M Dragon'dan belirgin şekilde daha iyi/stabil bir model olarak ne önerirsiniz?

Teşekkürler.

Bütçe artırabilirsen MSI B550M Pro-VDH'ya da ASUS B550M-A alabilirsin belki ama bu bütçede alacağın anakartların seninkinden çok da bir farkı olmayacak. Özellikle 4 RAM slotu istiyorsan pek seçenek yok galiba.

Bütçen dahilinde bu var 2 SSD yuvalı ama VRM soğutması, dolu arka portlar vesaire bu bütçelerde olmuyor.

Örneğin Epey üzerinden filtreleme yaparsak bu bütçede 3 seçeneğin var.

1791206522477.webp

Bütçeyi biraz aşarsan da bunlar var:

1791206589521.webp

PRO-VDH öneririm güzel anakarttır bu arada. Linki:

Bütçe artırabilirsen MSI B550M Pro-VDH'ya da ASUS B550M-A alabilirsin belki ama bu bütçede alacağın anakartların seninkinden çok da bir farkı olmayacak. Özellikle 4 RAM slotu istiyorsan pek seçenek yok galiba.

Bütçen dahilinde bu var 2 SSD yuvalı ama VRM soğutması, dolu arka portlar vesaire bu bütçelerde olmuyor.

Örneğin Epey üzerinden filtreleme yaparsak bu bütçede 3 seçeneğin var.

Eki Görüntüle 283651

Bütçeyi biraz aşarsan da bunlar var:

Eki Görüntüle 283653

PRO-VDH öneririm güzel anakarttır bu arada. Linki:

hocam ikinci elde önerir misiniz ? aynı fiyatlara daha iyi anakart bulmak mümkün ama ikinci el durmunu bilemiyoruz

hocam ikinci elde önerir misiniz ? aynı fiyatlara daha iyi anakart bulmak mümkün ama ikinci el durmunu bilemiyoruz
Piyasayı çok bilmiyorum ama ben şahsen ikinci el anakart artık tercih etmiyorum. Özellikle tanımadığınız birinden alıyorsanız ne kondisyonda olduğu meçhul oluyor. Böyle de bir bütçeniz varken sıfır alabilirsiniz diye düşünüyorum. 5200 olan MSI PRO-VDH ile ATX isterseniz de 5600 olan Gigabyte Eagle anakartlar gayet güzel anakartlardır.

Piyasayı çok bilmiyorum ama ben şahsen ikinci el anakart artık tercih etmiyorum. Özellikle tanımadığınız birinden alıyorsanız ne kondisyonda olduğu meçhul oluyor. Böyle de bir bütçeniz varken sıfır alabilirsiniz diye düşünüyorum. 5200 olan MSI PRO-VDH ile ATX isterseniz de 5600 olan Gigabyte Eagle anakartlar gayet güzel anakartlardır.
hocam bu iki anakrt arasıdna hangisi daha mantıklı sizce ?

Elimde hiç kutusu açılmamış Asrock x570 Pro4 Anakart var iki adet istersen 5 bin TL ye veririm.

Son düzenleme:
hocam bu iki anakrt arasıdna hangisi daha mantıklı sizce ?
Ben zaten B550M PRO-VDH kullandığımdan objektif bir yorum olur mu bilemiyorum ama yine onu tercih ederim 😂 Gigabyte üzerindeki onca PCIe slotu gereksiz ve kartın mATX olması ileride ufak bir kasa alırsanız sorun çıkarmaz. SATA portlarının da hepsinin yatay olması daha iyi geliyor bana. Ayrıca alacaksanız N11'den değil Hepsiburada üzerinden alın zaten daha ucuz.

Bahçeşehirde oturuyorum görebilirsin tabi ben kutusunu hiç açmadım kartların yaklaşık 2 yıl önce almıştım.