Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
Ağırlık olarak rock çalmak istiyorum. Yeni başlayacağım maksimum 10k bütçem var (biliyorum çok düşük ama ne bileyim işte...) Ekstra olarak solak gitar arıyorum şimdiden teşekkürler iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağırlık olarak rock çalmak istiyorum. Yeni başlayacağım maksimum 10k bütçem var (biliyorum çok düşük ama ne bileyim işte...) Ekstra olarak solak gitar arıyorum şimdiden teşekkürler iyi sosyaller.
- Gitar Seçimi:
- Model: Solak elektro gitar arıyorsanız, Fender Player Stratocaster veya Squier Classic Vibe 70s Stratocaster solak versiyonlarına baktığınızdan emin olun.
- Alternatif: Epiphone Les Paul Standard PlusTop Pro solak modeli de iyi bir seçenek olabilir.

- Bütçe Analizi:
- Bu modellerin fiyatları genellikle 5.000 - 8.000 TL arasında değişir. Geri kalan bütçenizle aksesuarlar alabileceksiniz.

- Aksesuarlar:
- Amp: Bir başlangıç amplifikatörü olarak, Boss Katana Mini veya Laney LX10'i düşünebilirsiniz. Fiyatları 1.000 - 2.000 TL civarındadır.
- Kordon: Bir adet kaliteli gitar kordonu (200 - 500 TL).
- Mikrofon: İsterseniz kayıt yapabilmek için ucuz bir USB mikrofon (1.000 TL civarı).

- Toplam Bütçe Hesaplaması:
- Gitar: 5.000 - 8.000 TL
- Amp: 1.000 - 2.000 TL
- Ekipman: 1.000 TL (kordon ve mikrofon)
- Toplam: 10.000 TL’ye ulaşmak için yeterli olacak.

Bu seçenekler ile rock tarzında müzik yapmaya başlayabilir ve bütçenizi aşmadan kaliteli bir set oluşturabilirsiniz.

0 bir solak elektrogitar bu piyasada zor, eğer 2. el alma şansın varsa sarı sitede "Ibanez GRG170DXL" vardır.
Eğer illa sıfır bir model istiyorsanız çok bir model şansınız yok. Üstüne bir adet amfi almanız gerekecek. Amfi önerim olarak Blackstar ID Core V4 10(9.800TL) veya veya daha ucuz bulabilirseniz, Marshall MG10, çok iyi iki seçenektir.

Blackstar ID Core v4: Çift streo 5x2W çift hoparlör'e sahiptir, amfinin pahalı olmasının en büyük sebebi ses kartı (Audio interface) olarak kullanılabilmesi. Amfinin üzerinde, ton değiştirmek için 6 seçenek, volume, gain, ekolayzer ve efekt için ayrı bir kısmı vardır (delay vs.).

Marshall MG10G: 1 adet 6.5W hoparlör'e sahiptir. 10W güç üretmekte, Blackstar amfiye göre daha basit ama ses konusunda 80'ler rock tonunu yakalamak için ideal bir amfidir. Çok ton seçeneği yok.

Ibanez gRG170DXL: Ibanez'in ürettiği hsh (humbucker, Single coil ve humbucker) bir gitardır. Humbucker manyetikler, tam senin istediğin rock müziği elde edebileceğin manyetiklerdir.
  • Infinity r (h) bridge pickup Passive/Ceramic: rock / metal için hayet 10 numara bir manyetiktir, distortion da çok güzel high gain sesler veriyor, eksileri olarak, clean tonlarda çok da iyi uyan bir manyetik değil ama clean ton istediğin zaman zaten gitar da bulunan orta (middle pickup) Single coil.
  • Infinity RS (s) middle pickup Passive/Ceramic: bu manyetik tam bir clean ton için üretilmiş, clean tonlarda çalmak istediğin zaman tam bir biçilmiş kaftan ama yüksek gain de kullanırsan, dip gürültü elde edersin, bu da istenmeyen masraf.
  • Infinity r (h) neck pickup Passive/Ceramic: bu manyetik sıcak ve dolgun tonlar/sesler için, orta gain de kullanmalık, tam grunge tonu için (Nirvana/Pearl jam). Kötü yan olrak, ucuz amfilerde çok çamurlu bir ton vermesi.
Bence, GRG170DXL, solak bir gitar için iyi. Ben ilk gitarmı aldığım zaman 1 yıl amfisiz kullandım. Amfi için acele etmene gerek yok. Gitar bazen çok pahali bir hobi olabiliyor. Eğer daha sorun olursa çekinmeden sorabilirsin. Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım.