Bütçe
10.000 TL
VA olduğu için bilemiyorum benim gözlerim IPS'e alışık.
Favorilerimde şu modeller de var ama 260 Hz olduğu için Philips daha cazip geliyor.

VA olduğu için bilemiyorum benim gözlerim IPS'e alışık.
Favorilerimde şu modeller de var ama 260 Hz olduğu için Philips daha cazip geliyor.

Dandik VA kullandığın için IPS sana daha iyi geliyor. İyi VA monitör oldukça az, bahsettiğim AOC da bunlardan biri. Yeniliğe açık değilim, araştırma yapmayı sevmem çoğunluk ne derse onu yaparım diyorsan IPS alabilirsin. Ucuz, giriş seviye Android kullanıp iPhone övmek gibi bir şey bu. G65b'nin popüler olmasının sebebi iyi bir VA olmasıydı, bu da onlardan biri.

Dandik VA kullandığın için IPS sana daha iyi geliyor. İyi VA monitör oldukça az, bahsettiğim AOC da bunlardan biri. Yeniliğe açık değilim, araştırma yapmayı sevmem çoğunluk ne derse onu yaparım diyorsan IPS alabilirsin. Ucuz, giriş seviye Android kullanıp iPhone övmek gibi bir şey bu. G65b'nin popüler olmasının sebebi iyi bir VA olmasıydı, bu da onlardan biri.
VA hiç kullanmadım monitörde. Sadece karşılaştırma videoları bakıyorum. Bu modele hiç bakmadım ama. Araştıracağım. Ama 180 Hz istemiyorum ben de en az 240 istiyorum. Zaten oradan eleniyor. 180 de az değil tabi ama almışken daha yükseğini alayım diyorum.

VA hiç kullanmadım monitörde. Sadece karşılaştırma videoları bakıyorum. Bu modele hiç bakmadım ama. Araştıracağım. Ama 180 Hz istemiyorum ben de en az 240 istiyorum. Zaten oradan eleniyor. 180 de az değil tabii ama almışken daha yükseğini alayım diyorum.

Bahsettiğim monitör ile Philips arasındaki görüntü farkı, 240Hz ile 180Hz arasındaki farktan çok daha büyük. Eğer ciddi düzeyde rekabetçi oynamıyorsan bahsettiğim modeli al, ayrıca tasarruf da etmiş olursun.

Ben de bu Philips'i almayı istiyorum ama alanların yorumlarda panelin çerçeve kısmından ışık sızdığına dair görseller var. Size gelecek ürünü merakla bekliyorum. Ürünle ilgili bir inceleme veya yorum falan yazarsanız lütfen etiketleyin beni.
Ürün geldi. Siyah renkte ışık süzmesi var. Ama doğal seviyede var. Onun dışında monitör genel olarak iyi. HDR kalitesi de gayet güzel. DisplayPort'um olmadığı için 144Hz alıyorum sadece. Yakın zamanda gerekli kabloyu ayarlayıp 260Hz yenileme hızını da deneyeceğim.

Ürün geldi. Siyah renkte ışık süzmesi var. Ama doğal seviyede var. Onun dışında monitör genel olarak iyi. HDR kalitesi de gayet güzel. DisplayPort'um olmadığı için 144Hz alıyorum sadece. Yakın zamanda gerekli kabloyu ayarlayıp 260Hz yenileme hızını da deneyeceğim.
HDMI 2.1 olmaması kötüymüş bir de kutu içine DP kablosu koymamaları daha kötüymüş.
Technopat'ta bu monitörle ilgili bir konu var alanların bir sürü sıkıntısı beni soğuttu. Size sorunsuz ürün gelmesine sevindim. Ama ben tercih etmeyecek gibiyim. Zaten birkaç ay sonra alacağım, o zaman stoklar modeller değişir muhtemelen.

Edge lit monitörlerde HDR kalitesi iyi olamaz, teknik olarak mümkün değil. Profesyonel incelemeciler bu yüzden bu tarz monitörlere fake HDR diyor, HDR performansını test etmiyor bile. Eğer rekabetçi oyun, üretkenlik vb için aldıysanız mantıklı, ancak dizi, film izlerim hikayeli oyun oynarım, arada bir rekabetçi girerim diyorsanız hatalı bir seçim olmuş.
Burada ergonomisi kötü olan modelin incelemesi var;

Başka bir forumdan bir arkadaşa aldırdım, çok memnun kaldı.
Aldırdığım kullanıcıdan ghosting testi de yaptırdım, sonuç harika. Boydan boya Black smearing olması beklenirken oldukça az Black smearing yapıyor. Görüntü kalitesiyle alakalı fazla söze gerek yok. 4600:1 kontrast oranı, %90 DCI-P3 coverage, %132sRGB volume ve 336nit parlaklık sunuyor (inceleme verileri)

Screenshot_20260228_192451_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp

Screenshot_20260227_003141_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp