Bütçe
10.000

Onur Sayın

Çalışkan
Herkese merhaba. Sistemim için sizlerden ricam ileriye dönük olarak PSU önerisi ve soket yapıları uyumlu bir PSU almak istiyorum. Ekran kartı için henüz karar vermedim. RTX 5080 Ti veya 9070XT olacak.

Anakart modelim Gigabyte X870 Aorus Elite, işlemci modeli Ryzen 9 7900X3D, kasa modelim ise NZXT H9 Flow.

1350W olan modeli ben de almayı düşünüyorum hocam ortalama 7-8 yıl sorunsuz gider mi sizce? ileride kuracağım sistemleri de buna kurmayı planlıyorum çünkü.
Ben hala 750 G2 kullanıyorum 10 senelik makine, 4090 bile taktığım oldu. Yeter ki düzgün bir model olsun PSU 15 sene de gidebilir yani.

Önerilerinizi dikkate alacağım. Peki farklı bir marka öneriniz var mı?

Bütçeniz içinde şu düşünülebilir;

Kaliteli bir model ama coil whine yönünden biraz fazla şikayet mevcut. Ayrıca Enermax'ların fiyatı, sunduklarına göre hâlâ makul, RTX 5090 sonrası nereye gidecek? O da ayrı bir husus.

Ekran kartı güç ihtiyacı 600W üzerine çıkacaksa, ikinci bir bağlantı lazım olacak; yoksa, sisteminize kaliteli bir 850W model de yeterli olur.

Son düzenleme:
Ekran kartı güç ihtiyacı 600W üzerine çıkacaksa
Nvidia TSMC ile 3nm üzerinde çalışıyor. Güç tüketimi yükseliş trendinde olsa da artık sona yaklaştığını düşünüyorum. 6090 650W güç tüketimine sahip olabilir ya da 5090 ile aynı kalır diye düşünmekteyim. Ortası ise maksimum 600W. Bunun sonrasında bu iş nereye gidecek hocam 1000W mı olacak TDP'si? Batı ülkelerinde elektrik ciddi pahalı ve 5090dan itibaren artık MFG vs DLSS 4 ile 90 serileri oyuncular için de olmayacaktır. (ultra yüksek fps isteyenler hariç 4k rekabetçi oyunlarda)