10.000 TL Sistem Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jack İşte
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 366
  • Etiketler Etiketler
    sistem
Bütçe
10.000-12.000 TL
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar. 2. el veya 0 ürün alabilirim, hiç farketmez. Önceden R5 5600 ve A520M-R içeren bir set bulmuştum ancak satılmış. Yarın da bilgisayarı yenileyemeye başlayacağımdan bir kez daha ürün bulmak istedim. Ekran kartım GTX 1060 6 GB, değiştirmek istemiyorum çünkü yetiyor. Diğer parçalara odaklanmak istiyorum. Şuanki kasam, anakartım ve PSU'm dehşet saçtığından GPU dışında hepsini yenileyeceğim. Rica etsem Sahibinden üzerinden veya 0 alışveriş platformlarından parçalar önerebilir misiniz? Link ile atarsanız çok iyi olur, direkt onları alırım hem. Şimdiden teşekkür ederim, aşağıya sistem bilgilerimi bıraktım.

Sistemimde:

Asus H61M-K anakart,
i7 3770S CPU,
GTX 1060 6 GB GPU,
16 GB 8x2 GB DDR3 RAM,
Cooler Master RS-500 PSU,
Gigabyte 240 GB SATA 3 SSD,
2x500 GB HDD (Biri 2.5 ve 5200 RPM, diğeri 3.5 ve 7200 RPM),
Ve Dark Raider kasa kullanıyorum.

Ekipmanlarım:

Havit Gamenote MS1002 mouse,
Gamenote Fuxi H3 kulaklık
Blic T60 klavye
KlasseGear 70x30 CM siyah mousepad,
Samsung S3 24" 75 Hz. monitör.

@ErlikÇağlar @14925

Zen 1, 2 direkt çöp. Dediğin gibi R5 5600'e yapış direkt, B2 Batch bak hatta, OC için güzel oluyor (sonradan MOBO değişirsen diye). A520'yi uygun fiyata çekersen bal gibi olur. Sıfıra kayarsan Amazon'dan B550 Eagle bakabilirsin, iyi fiyatta. RAM olarak 3200MHz ve adam akıllı CL değeri olan, düzgün bir RAM iş görür.

@14925 gelsin 5000 farklı Sahibinden linki atar zaten.

O.C ile işin olmayacak ise bunları al yeter.

Eğer anakartım iyi olsun, O.C ile işim olur diyorsanız, bunu alın.

PSU olarak bunlar olabilir:

2. el:

Sıfır:

Son düzenleme:
Bu bütçede her bir liranın değeri olduğu için 2. ele yönelmeni rica edeceğim -ki zaten sorun olmaz demişsin-.

Ryzen 5 5600 işlemciyi 3000 TL'ye hatta daha ucuza bulabilirsin biraz sabırla. Ben geçen ay 2500 TL'ye aldım mesela, satıcı 1 pin yamuk diye ucuza koymuştu. Hemencecik hallettim sorunsuz çalışıyor şu anda.

Ekran kartın değişmeyecekmiş zaten, bütçeyi en çok sömüren bileşeni elemişiz baştan.

Anakart olarak birkaç hafta öncesine kadar B550 Eagle çok güzel fiyattaydı, kendim de aldım hatta. 3800 TL mi neydi, alınabilecek seviyedeki en güzel anakarttı bence. Ancak onun da fiyatı uçmuş. 2. el B550 ATX anakartlar arada 3000 civarına bulunuyor, bulursan o tarz bir şey al bence.

RAM olarak 1000 TL civarına 3000 MHz ve üstü, CL17 ve altı bir 2x8 RAM bakmanı öneririm. DDR4 için en ideal değerler bunlar. Kendim de 3200 MHz CL16 RAM'lerimi 3600 MHz CL16 OC ile kullanıyorum gayet tatlı ayarlarda. İstersen bu tarz bir işe de girişirsin sonra, ben karışmam

SSD ile ilgili bir şey dememişsin, bu sebeple şimdilik es geçiyorum. Özellikle son zamanlarda SSD piyasası uçtu biliyorsun, fiyatlar biraz düzelirse o zaman bakarsın bence.

PSU olarak da benim çok iyi anladığım söylenemez ancak şimdiki de fena durmuyor. İllaki değiştirilecekse tercihen 600W ve üstü, eli yüzü düzgün modellere bakılabilir. @Yusuf7878 daha iyi anlar benden. (Hatta ben bu mesajı yazarken atmış bile )

Soğutucu olarak ise kendim de kullandığım bu modeli önerebilirim. Ryzen 5 5600 işlemcimi 1.31V 4.6 GHz all-core olarak kullanıyorum ve 70 dereceyi geçtiğini görmedim. Gayet başarılı bir model. https://www.akakce.com/islemci-sogu...ssin-spirit-120-plus-v2-fiyati,217779872.html

Üstüne kasa da değiştireceksen Zoko markasının 1000-1500 TL arasındaki modellerine bakabilirsin. Fiyatına göre gayet başarılı kasalar. Kendim de Zoko Chiko modelini kullanıyorum. (Yazı boyunca tamamen kendi kullandığım parçaları önermiş gibi oldum ama yanlış anlama )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…