Tek tek toplanmaz. 33 bin TL kalıyor. 12 bin lirası sadece RAM zaten. 21 bin lira kalıyor 8 bin TL SSD çıksak 13 bin TL kalıyor. 13 bin liraya işlemci, anakart, PSU, kasa, soğutucu alınamaz.Ben ekran kartını bunu almanızı öneririm:
Diğer bileşenleri de bu ekran kartına göre dizebiliriz. AM4 veya AM5 isteğinize göre şekillendirelim bence.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 60.000 TL
Tek tek toplanmaz. 33 bin TL kalıyor. 12 bin lirası sadece RAM zaten. 21 bin lira kalıyor 8 bin TL SSD çıksak 13 bin TL kalıyor. 13 bin liraya işlemci, anakart, PSU, kasa, soğutucu alınamaz.
Bütçeye göre bileşen alınmalı diye düşünmekteyim. İkinci el ürün alsa her neyse ancak bu bütçede AM5 bana mantıklı gelmiyor. AM4 alsa rahatlıkla alır. RAM fiyatları nispeten daha uygun ek olarak 1 TB SSD yerine şimdilik 512 GB SSD'de tercih edilebilir. Bu sebeple anakart yükseltmeye açık bir anakart olsa yeterli. Her şeyi en yüksekten almaktansa şimdilik bir sistem toplanıp ilerleyen zamanda güncellenebilir.
En önemli bileşenlerden birisi ekran kartı, kötü bir ekran kartı alıp kendisini önümüzdeki yıllarda üzeceğine iyi bir ekran kartı alsın en azından kafası biraz daha rahat olur. Ekran kartından feragat etmezdim şahsen.
60 bin liraya AM4 sistem toplamak çok saçma. Zaten attığım sistem iyiken neden AM4 düşsün? RTX 5060 Ti ile 2K'da rahatça oynayabilir.Bütçeye göre bileşen alınmalı diye düşünmekteyim. İkinci el ürün alsa her neyse ancak bu bütçede AM5 bana mantıklı gelmiyor. AM4 alsa rahatlıkla alır. RAM fiyatları nispeten daha uygun ek olarak 1 TB SSD yerine şimdilik 512 GB SSD'de tercih edilebilir. Bu sebeple anakart yükseltmeye açık bir anakart olsa yeterli. Her şeyi en yüksekten almaktansa şimdilik bir sistem toplanıp ilerleyen zamanda güncellenebilir.
En önemli bileşenlerden birisi ekran kartı, kötü bir ekran kartı alıp kendisini önümüzdeki yıllarda üzeceğine iyi bir ekran kartı alsın en azından kafası biraz daha rahat olur. Ekran kartından feragat etmezdim şahsen.
Ardasan
Becerikli
Ben ekran kartını bunu almanızı öneririm:
Diğer bileşenleri de bu ekran kartına göre dizebiliriz. AM4 veya AM5 isteğinize göre şekillendirelim bence.
Sağ olun AM5 olursa daha iyi olur. Ama AM4 de hayır demem ama.
Bütçeye göre bileşen alınmalı diye düşünmekteyim. İkinci el ürün alsa her neyse ancak bu bütçede AM5 bana mantıklı gelmiyor. AM4 alsa rahatlıkla alır. RAM fiyatları nispeten daha uygun ek olarak 1 TB SSD yerine şimdilik 512 GB SSD'de tercih edilebilir. Bu sebeple anakart yükseltmeye açık bir anakart olsa yeterli. Her şeyi en yüksekten almaktansa şimdilik bir sistem toplanıp ilerleyen zamanda güncellenebilir.
Haklısınız.
4 5sene sonra komple değiştirim. Muhtemelen AM4 sistemde 4 5sene hadi en azından 3sene beni rahat rahat götürür. Diye düşünüyorum.
60 bin liraya AM4 sistem toplamak çok saçma. Zaten attığım sistem iyiken neden AM4 düşsün? RTX 5060 Ti ile 2K'da rahatça oynayabilir.
Monitör 1080p zaten yeni monitör alacak bütçemde yok.
Parça parça toplayınca daha uyguna gelmiyor mu? Normalde bende öyle biliyorum.
Tek tek toplanmaz. 33 bin TL kalıyor. 12 bin lirası sadece RAM zaten. 21 bin lira kalıyor 8 bin TL SSD çıksak 13 bin TL kalıyor. 13 bin liraya işlemci, anakart, PSU, kasa, soğutucu alınamaz.
Hayır. Bütçe 120-140 bin TL üstü iken daha uyguna geliyor.Parça parça toplayınca daha uyguna gelmiyor mu? Normalde bende öyle biliyorum.
Ardasan
Becerikli
Hayır. Bütçe 120-140 bin TL üstü iken daha uyguna geliyor.
Ok teşekkür ettim.
RapidLemming955
Yetkin
Fazla oldu hocam. 80 üstü hazır daha iyi. İndirim kovalayarak çok çok daha iyi sistemler çıkıyor hazıra göre.Hayır. Bütçe 120-140 bin TL üstü iken daha uyguna geliyor.