10.000 TL Türkçe klavye önerisi

Bütçe
10000

Wardaren

Uzman
Arkadaşlar selam.

Şu anda hâlihazırda Logitech G915 klavye kullanıyorum 4 yılı devirdik hatta. Ancak hem Türkçe klavye olmamasından, tuşların yavaş yavaş silinmesinden kaynaklı hem de sesinden biraz baymaya başladığımdan dolayı başka bir klavye daha alma kararı aldım. Özellikle kablosuz olması, Minimum %75 bir klavye olmali F tuslarina ihtiyacim var cunku, Türkçe olması ya da

https://wraithesports.com/products/wraith-turkce-keycap-seti

Gibi bir Türkçe keycap setinin uyumlu olması şart, Low profile olsa tadından yenmez ama high profile klavyeye de kabulüm. Ses olarak MCHOSE'nin hyacinth switchlerinin tarzında ki tok sesi olan klavyeleri önerirseniz çok sevinirim (şu anki clicky sesi yormaya başladı çünkü). MCHOSE'nin hyacinth Switch'i ile yukarıdaki linkte bulunan keycap seti uyumlu mu belki forumda bir bilen çıkar öyle bir durumda gaming.gen.tr vs. birkaç yerde MCHOSE ürünler satılıyor onlara yönelebilirim.

Yurt dışında birçok ürün var ama malum günümüz gümrük koşullarından dolayı Türkiye'ye getirme sansımız yok.

Son düzenleme:
Hocam Glorious'un hem manyetik hem mekanik switch destekleyen tam boy ve Türkçe klavyesi var ama maalesef kablolu. Bu arada low profil switch'lere yine iyi dayanmışsınız, hatta switch'ler de iyi dayanmış. Aslında low profil keycaps seti almayı da düşüneiblirsiniz bulursanız. Ya da low proil uyumlu bir switch takımı alıp eskilerini sökerek yenileriyle değiştireceksiniz. Klavyeni gerek teknoloji, gerek performans gerekse özellikleri konusunda çok güzel. Bence kenara atmayıp keycaps ve switch değiştirme olayını da bir düşünün. Low profil keycaps belki sarı sitede vardır. Aliexpress ve Temu'ya da bakın bir.

Çok sağ olun hocam. Şöyle aslında kenara atma gibi olmayacak sürekli olarak değiştiririm diye düşünüyorum bu klavyeyi de çok beğenerek aldım. Ne yazık ki lehimleri sokup yerine yenilerini lehimleyecek vaktim yok çok duşundum ama özellikle bu seride boardda çok hassas, sökmeden keycapte değiştiremiyorum switchler tamamen kaihl in farklı tarz switchleri. Ondan kaynaklı bir klavye daha aliyim sıkıldıkça değiştirerek kullanayım kafasındayım. Bu arada bu klavye olmasa bir daha bu klavyeyi alırdım kesinlikle dediğiniz gibi çok çok iyi bir klavye.

Ya tamamen Türkçe Q mekanik bir klavye bulacaksınız, ya da büyük Enter'lı bir tane bulup Wraith'ten Türkçe keycaps alacaksınız ve ışık geçirmeyecek. Öteki türlü İngilizce klavyelere yönelmeyi düşüneceksiniz.

Update geçeyim MSI Forge GK600 TKL aldım. İhtiyaçların neredeyse hepsini karşılıyo sadece Low Profile değil ama sesi ve hissiyat muazzam olmuş herkese tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…