Bütçe
10.000 TL
G65B, VG27AQML1A ve Q27G4ZR arasında kalarak AOC Q27G4ZR'yi sipariş ettim. Yarın muhtemelen gelmiş olur. Bir iki gün beklerim dersen detaylı inceleme paylaşacağım belki sen de bu ürünü almak istersin.

G65B'de flicker, scanline ve ölü piksel sorunu çok sık raporlanmış. Sürekli iade ile uğraştırabilir. Kaldı ki curved ve scanline sorunu istemediğinizi belirtmişsiniz. Bence bu ürün sizin için elendi.

VG27AQML1A ve Q27G4ZR videolarda gördüğüm kadarı benzer kalitede ürünler. İkisi de iyi duruyor. Sadece VG27AQML1A kontrast konusunda biraz üstün fakat ışık sizmasi ve IPS Glow noktasında çok şikayet edilmiş. Sırf bu yüzden 3K daha az verip Q27G4ZR tercih edilebilir.

Son düzenleme:
G65B, VG27AQML1A ve Q27G4ZR arasında kalarak AOC Q27G4ZR'yi sipariş ettim. Yarın muhtemelen gelmiş olur. Bir iki gün beklerim dersen detaylı inceleme paylaşacağım belki sen de bu ürünü almak istersin.

G65B'de flicker, scanline ve ölü piksel sorunu çok sık raporlanmış. Sürekli iade ile uğraştırabilir. Kaldı ki curved ve scanline sorunu istemediğinizi belirtmişsiniz. Bence bu ürün sizin için elendi.

VG27AQML1A ve Q27G4ZR videolarda gördüğüm kadarı benzer kalitede ürünler. İkisi de iyi duruyor. Sadece VG27AQML1A'da kontrast konusunda biraz üstün fakat ışık sizmasi ve IPS Glow noktasında çok şikayet edilmiş. Sırf bu yüzden 3K daha az verip Q27G4ZR tercih edilebilir.

Ben zaten daha çok göze hitap etme noktasını değerlendirdim. Teknik olarak @2254 hocam 15K'ya kadar alınabilecek en mantıklı IPS'lerden biri olduğunu dile getirmişti.

Yine de sen bilirsin tabii. Bütçeni aşan bir ürün değil, o yüzden öneriyorum.
Ölü pikselin monitör modeliyle hiçbir alakası yok çıkma ihtimali her modelde eşit.

Bu da çok iyi bir seçenek.

Yazımı görmezden geldiğinizi varsayıyorum.
Yalnız benim AOC C24G1 monitörümde de hafiften scanline var mış. Ancak rahatsız etmiyor kesinlikle.

Ayrıca her monitörde böyle şikayetler oluyor. Sırf gördüğünüz yorumlara bakarak öneri yapmak iyi bir hareket değil.

Ayrıca soruyu size de sormadım, @Toby Fox arkadaşımıza sordum.

Bu arada G65B'yi sipariş ettim bile. Zaten VRR kapalı kullanacağım için flicker sorunu muhtemelen yaşamayacağım. @AceTeq şu anda G65B kullanıyor, o da deneyimlerini aktarabilir. Onda bir tane stuck piksel çıkmış, ancak her monitörde bu tarz durumlar olabiliyor. Onun dışında scanline ve flicker sorunu yaşamıyor.

Yalnız benim AOC C24G1 monitörümde de hafiften scanline var mış. Ancak rahatsız etmiyor kesinlikle.

Ayrıca her monitörde böyle şikayetler oluyor. Sırf gördüğünüz yorumlara bakarak öneri yapmak pek iyi değil.

Ayrıca soruyu size de sormadım, @Toby Fox arkadaşımıza sordum.

Bu arada G65B'yi sipariş ettim bile. Zaten VRR kapalı kullanacağım için flicker sorunu muhtemelen yaşamayacağım. @AceTeq şu anda G65B kullanıyor, o da deneyimlerini aktarabilir. Onda bir tane stuck piksel çıkmış, ancak her monitörde bu tarz durumlar olabiliyor. Onun dışında scanline ve flicker sorunu yaşamıyor.
Sizi düşünerek detaylı cevap vermişim, başka birisine scanline sorununu soruyorsunuz. Cevabını ise ben zaten vermişim. Kişi etiketleyin konularınıza sadece sabit kişiler cevap versin o zaman.

Şikayetlere bakarak öneri yapmak nasıl doğru değil? Bir şey çok sık raporlanıyorsa, size de denk gelme ihtimali yüksek demektir. Scanline sorununu özellikle yaşamak istemediğinizi belirtmişsiniz. VA panel tercih ediyorsunuz ve bu sorun o üründe çokça raporlanmış. Umarım denk gelmezseniz ama bile bile lades yapmak gibi bir şey oldu sizinki.

Sizi düşünerek detaylı cevap vermişim, başka birisine scanline sorununu soruyorsunuz. Cevabını ise ben zaten vermişim. Kişi etiketleyin konularınıza sadece sabit kişiler cevap versin o zaman.

Şikayetlere bakarak öneri yapmak nasıl doğru değil? Bir şey çok sık raporlanıyorsa, size de denk gelme ihtimali yüksek demektir. Scanline sorununu özellikle yaşamak istemediğinizi belirtmişsiniz. VA panel tercih ediyorsunuz ve bu sorun o üründe çokça raporlanmış. Umarım denk gelmezseniz ama bile bile lades yapmak gibi bir şey oldu sizinki.
Diğer C24G1 monitörümde de scanline hafifçe var ve göze batmıyor bile.

Her alan yorum yapacak diye bir şey yok. Genellikle sorun yaşayanlar yorum yazarken sorunsuz kullananlar hiç yorum yazmıyor bile.