Bütçe
10.000 TL

kaganaltug

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Ankara
Selamlar hocalarım,

10.000 TL bir bütçem var. Bu bütçede önerebileceğiniz güzel bir monitör var mı? Monitörün büyük olmasını istiyorum; iş için de kullanacağım, oyun için de. O nedenle 34" olursa sevinirim. Bir de 43" Samsung M7 monitör masaya çok mu büyük olur? Oyun oynarken çok rahatsız eder mi? Rekabetçi oyun oynamıyorum, oynadıklarımın hepsi hikayeli.

Kullanacağım cihazlar: M4 Mac Mini ve Xbox Series S

@BerkayZ87 sizlerin de görüşünü almak isterim hocam :)

34" istiyorsanız bütçe aşmanız gerekiyor. Bütçeniz dahilindeki tek model AOC CU34G4 lakin o modelin gecikme süresi biraz yüksek olduğu için ghosting ve black smearing sorunları var. CU34G2XP önerecektim lakin stoğu kalmamış.
Aslında şöyle diyeyim hocam oyunları clouddan oynadığım için 60 Hz dahi olur ekran kaliteli ise. Bir de şu an kullandığım ekran 1080p 60 Hz 5ms olduğundan ötürü çok sıkıntı yaratmaz gibi. Genel itibariyle iş odaklı kullanacağım. 1.000-1.500 kadar çıkabilirim eğer çok güzel bir model de varsa.

Aslında şöyle diyeyim hocam oyunları clouddan oynadığım için 60 Hz dahi olur ekran kaliteli ise. Bir de şu an kullandığım ekran 1080p 60 Hz 5ms olduğundan ötürü çok sıkıntı yaratmaz gibi. Genel itibariyle iş odaklı kullanacağım. 1.000-1.500 kadar çıkabilirim eğer çok güzel bir model de varsa.
Black smearing sorununu günlük kullanımda bile hissedebileceğinden bunu bile bile öneremem :D Bu arada ben CU34G4Z'ye bakmışım, CU34G4'e değil. CU34G4 belki o kadar kötü değildir ama incelemesini görmediğim için bir şey diyemem. Bütçene en yakın olan model bu. Bu model haricindeki modeller 13.000 TL ve üstünde ve şahsen değmez.

Bunun dışında model yok ultrawide olarak önerebileceğim. AW3425DWM öneriyordum lakin korkunç bir zam almış.

Black smearing sorununu günlük kullanımda bile hissedebileceğinden bunu bile bile öneremem :D Bu arada ben CU34G4Z'ye bakmışım, CU34G4'e değil. CU34G4 belki o kadar kötü değildir ama incelemesini görmediğim için bir şey diyemem. Bütçene en yakın olan model bu. Bu model haricindeki modeller 13.000 TL ve üstünde ve şahsen değmez.

Bunun dışında model yok ultrawide olarak önerebileceğim. AW3425DWM öneriyordum lakin korkunç bir zam almış.
Peki sizce Samsung M7 denenir mi hocam? Ona göre CU34G4 bakayım :)

@kaganaltug, M7'yi alıp da ben bundan memnun değilim diyenine denk gelmedim henüz. Alınabilir bence.
Çok teşekkür ederim hocam her şey için :) Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz ikisi arasından acaba benim kullanımım için?
Ben m7'nin 43 inç versiyonunu kullanıyorum. Hem TV olarak hem iPad yansıtmak hem de PC için. Memnunum.
Hocam izninizle bir iki sorum olabilir mi? Masada çok büyük yer kaplıyor mu? Kimisi rahat kullanılmaz masaya çok büyük gelir diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim hocam her şey için :) siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz ikisi arasından acaba benim kullanımım için?

Hocam izninizle bir iki sorum olabilir mi? Masada çok büyük yer kaplıyor mu? Kimisi rahat kullanılmaz masaya çok büyük gelir diyor.

Hocam yemek masasında kullanıyorum yalan söylemeyeyim :D. İsterseniz fotoğraf ekleyeyim. Tabii biraz toplayıp.