B650, B850, X870 chipset yongaları aynı, sadece isimleri farklı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- Maks.10.000TL
Yine yeterli olur. 1 gün boyunca almıyorsunuz sonuçta. Öyle bir durum olur derseniz, 2. önerdiğim daha mantıklı olur. Onun harici B650'de, B850'de yeter.En fazla 10-30 saniyelik animasyonlar için render alıyorum. Adobe programları kullanıyorum. 32GB RAM yetmiyor bir de.
Elinizdeki RAM'i satıp 2x24 veya 2x32 alabilirsiniz. DDR5 RAM'lerde veri yolunun yoğunluğundan kaynaklı 4 slot pek stabil çalışmıyor. 5600MHz civarına düşürürmeniz gerekebilir.
Hakanss
Becerikli
B650 Chipset'e 9K neden mantıksız olsun.
Render vs. alınmayacaksa B650 gayet yeterli ki öyle bir durumda X870e, X670e filan düşünülmeli.
B850 ile B650 birbirlerinin kopyası. Tek fark B650'de standart olmayan özellikler B850'de standart haline getirildi.![]()
Anakart istediği kadar dolu olsun B650-MP ile çalıştıramayacağın işlemci yok birazcık moffset yapısı zayıf olur yine de idare eder. Sonuçta 1 sene işlemci almak istemediğini belirtiyor şu an işine yarayacak tek şey extra 1X M.2 slotu onun yerine yatırım tavsiyesi olmamak ile birlikte altın/hisse/Faiz'e falan atsa çok daha kaarlı çıkacağına emin olabilirsin.
Prime serisi Asus'un en cimri davrandığı model desem abartmam herhalde.Satıcıyı bilmiyorum ancak anakart süper bu fiyata not geçeyim.
Debug Led yok anakartta. Bilgisayarlara hakim olmayan biri için baya büyük bir eksi. Sorun yaşarsa tüm sistemi tek tek, tane tane denemesi gerekir.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Prime serisi ASUS'un en cimri davrandığı model desem abartmam herhalde.![]()
Vallahi sırf M.2 ve PCI slotu fazla diye aldım bu yaz. Normal kullanıcı için eksik yok aslında.
Debug LED yok anakartta. Bilgisayarlara hakim olmayan biri için bayağı büyük bir eksi. Sorun yaşarsa tüm sistemi tek tek, tane tane denemesi gerekir.
Bu bütçedeki anakartlarda var mıki? Model varsa atabilir misiniz merak ettim.
Bu mantıkta anakartı değiştirmese bile olur.Anakart istediği kadar dolu olsun B650-MP ile çalıştıramayacağın işlemci yok birazcık moffset yapısı zayıf olur yine de idare eder. Sonuçta 1 sene işlemci almak istemediğini belirtiyor şu an işine yarayacak tek şey extra 1X M.2 slotu onun yerine yatırım tavsiyesi olmamak ile birlikte altın/hisse/Faiz'e falan atsa çok daha kaarlı çıkacağına emin olabilirsin.
Seneye tekrar konu açar anakart+işlemci öneririz.
Konu sahibi giriş seviye parçalarını yavaş yavaş yükselttiğini belirtmiş. Okursanız görürsünüz.
X870 için belirtilen bütçeyi aşması lazım ki bence gerek yok. B650 ile B850 arasında sadece standart farkları var. Hatta B850 ile aynı diyebilirim.Vallahi sırf M.2 ve PCI slotu fazla diye aldım bu yaz. Normal kullanıcı için eksik yok aslında.
Bu bütçedeki anakartlarda var mıki? Model varsa atabilir misiniz merak ettim.
Hakanss
Becerikli
İleride pahalı olmayacağını bilsem beklerim. Ne zaman ileride alırım dediğim şeyin fiyatı artıyor.
Bir de şu anki anakartımın 2 yıla yakın garantisi varken elimden çıkarmam daha rahat olur en azından.
O zaman hayırlı olsun demek düşer.
noby
Uzman
Teşekkürler. Şimdi ileride 9000 serisi işlemci düşünüyorum. B650 yeterli olur mu
ASUS TUF GAMING B650-E Wi-Fi anakartı satın aldım. Okula dönüş kampanyasi ve kredi kartı ile birlikte 8500TL gibi bir fiyata geldi.
Cinebench skoru da 13500'den 14500 civarına çıktı.
Son düzenleme: