Son Goku

Üyecik
Merhaba. Root, ROM işlerini seviyorum ayrıca root ile kullandığım birkaç uygulama var.
Xaiomi yeni cihazlarda boot kilidi açılmıyormuş sanırım.

Bir yerlerden Redmi Note 12 buldum nispeten eski bir cihaz bunun bootkilidi açılır mı, ya da siz ne tavsiye edersiniz?
G99-G100 gibi çöpler işimi görmüyor biraz güçlü olmalı bir de en az 8 GB RAM olmalı.
Kamera kalitesi çok da önemli değil. Yurt dışı cihaz tercih edeceğim 10 bin TL civarı bütçem var.

Merhaba. Root, ROM işlerini seviyorum ayrıca root ile kullandığım birkaç uygulama var.

Bir yerlerden Redmi Note 12 buldum nispeten eski bir cihaz bunun bootkilidi açılır mı, ya da siz ne tavsiye edersiniz?
G99-G100 gibi çöpler işimi görmüyor biraz güçlü olmalı bir de en az 8 GB RAM olmalı.
Kamera kalitesi çok da önemli değil. Yurt dışı cihaz tercih edeceğim 10 bin TL civarı bütçem var.
Xiaomi harici marka tercih etmiyorsunuz, değil mi?

Ona göre önereceğim.

Yurt dışı POCO F serisi önerebilirim.

Xiaomi harici marka tercih etmiyorsunuz, değil mi?

Ona göre önereceğim.

Fark etmez ya root olsun eli ayağı düzgün olsun yeter :)

Yurt dışı POCO F serisi önerebilirim.

Onlarda çok pahalı ya, adam yurt dışı F5 cihaza 14 bin falan çekiyor. Bir model daha buldum "mi 11 5G NE"(tam adı böyle bu nasıl isim:))
Sıfır 8 bine buldum ama işte boot kilidi açılır mı bilmiyorum işlemcisi de 778 yeterli RAM 8 GB. AMOLED ama 90 Hz. Aslında nothing Phone 1 ucuz bulsam alırdım o da 13 bin falan değmez. Hasılı nispeten eski ama güçlü cihazlar günümüzde fiyat olarak güncel cihazlarla yarışıyor onlarda root olmuyor. Tam açmaz durum.

Son düzenleme:
Fark etmez ya root olsun eli ayağı düzgün olsun yeter :)

Onlarda çok pahalı ya, adam yurt dışı F5 cihaza 14 bin falan çekiyor. Bir model daha buldum "mi 11 5G NE"(tam adı böyle bu nasıl isim:))
Sıfır 8 bine buldum ama işte boot kilidi açılır mı bilmiyorum işlemcisi de 778 yeterli RAM 8 GB. AMOLED ama 90 Hz. Aslında nothing Phone 1 ucuz bulsam alırdım o da 13 bin falan değmez. Hasılı nispeten eski ama güçlü cihazlar günümüzde fiyat olarak güncel cihazlarla yarışıyor onlarda root olmuyor. Tam açmaz durum.

Boot kilidi açılan markalarda Samsung (One UI 8 itibarıyla yok) Xiaomi (son sürümlerinde olmayabilir) POCO, Redmi, pixel, nothing vs bulunuyor. Yani 2.elde güzel cihazları bul daha sonra o modeli araştır root/rom yapılıyor mu tarzında.

Realme, Honor'a bulaşma. Onlarda yüksek ihtimalle kapalı.

Evde boşta duran bir Samsung M52 var, istersen verebilirim ücreti mukabilinde...

LineageOS (Android 15) desteği falan var ama denemedim henüz :D.

@Aakons sence mantıklı mı M52, SoC olarak SD 778G kullanıyor :).

Bu fiyatlara yurt dışı Poco F5 bulabilirsin. Daha temizleri 1-2 bin TL üzerinde. Hatta aynı fiyata yurtiçi olanları bile var.

Bu fiyata 7+ Gen 3 varken 4 nesil önceki versiyonu 778g ile yetinmeni önermem.

Bu fiyatlara yurt dışı Poco F5 bulabilirsin. Daha temizleri 1-2 bin TL üzerinde. Hatta aynı fiyata yurtiçi olanları bile var.

Bu fiyata 7+ Gen 3 varken 4 nesil önceki versiyonu 778g ile yetinmeni önermem.
Baktım hocam sarı siteye ortalama 13-14 bin ikinci el Piyasasına güvenmiyorum Pek. Perte çıkan cihazı iteleme üzerine kurulan sektör olmuş. 7+ Gen 3 kullanıp bootkilidi sorunu olmayan cihaz var mı bilmiyorum

Evde boşta duran bir Samsung M52 var, istersen verebilirim ücreti mukabilinde...

LineageOS (Android 15) desteği falan var ama denemedim henüz :D.

@Aakons sence mantıklı mı M52, SoC olarak SD 778G kullanıyor :).
Fiyatınız nedir?

Baktım hocam sarı siteye ortalama 13-14 bin ikinci el Piyasasına güvenmiyorum Pek. Perte çıkan cihazı iteleme üzerine kurulan sektör olmuş. 7+ Gen 3 kullanıp bootkilidi sorunu olmayan cihaz var mı bilmiyorum

POCO bulamazsan ya da başka sebeplerden almak istemezsen S20 FE önerebilirim. Yani çok da güçlü işlemciye gerek yok derseniz Snapdragon 778G, 865 yeterli olur ama iyi işlemci lazım derseniz bunlara yönelmemenizi öneririm. Çünkü günlük kullanım dışında en ağır oyunda Max 50-60 FPS görebilecek işlemciler.