Ayhan hocam mesele zaten bu tam olarak. Ben standart kullanıcıyım. Web surfing ve sürekli AAA sisteme aşırı yük bindiren oyunlar oynuyorum ki BF 6 vs. de oynamıyorum doğru düzgün.
Mesela ben alırken X670E anakartı da alabilirdim ama bu elimdeki B650M bana yetti soketleriyle vs. çünkü standart kullanıcıyım.
Ancak standart kullanıcı da olsam mesela bazı şeylere önem veriyorum, örneğin ROG veya Suprim almadım UV yaptım ve memnunum her şeyiyle GPU'nun
İşlemcim ve kasamdaki her bileşenin de kalitesi iyi RAM'inden, PSUsundan, SSDsinden ve gidip de 12K verdiğim premium olduğunu iddia eden soğutucuda bu sıkıntı olmaması lazım.
Bir de mesele pompa değil ki Ayhan hocam.
@Ayhan Dönmez Bence benim soğutucu bozuk da değilde. Aynı Wattı çekiyordu soğutuyordu Atmos 2. Mesela fanları çok agresif. Sickleflow diye reklamını yaptıklarının zerresi tutmuyor mesele bu.
Noctua mesela her türlü sorunsuz deneyim sunar. Pompa devrini %75'e getirerek çözülür ses işi.
Benim gibi eskiden beri bu işin içinde olanlar bence bana katılacaktır Cooler Master fan işini nedense yapamıyor. Standart kasa fanları da çok sesli çalışıyor aynı RPM'de mesela BeQuiet, Silverstone gibi fanlar kullandım hiç bu problem olmadı.
Atmos 2, evet soğutma odaklı ve agresif bir soğutucu milisaniyede tepki veriyor ama ben oyun oynarken dün Arctic ile eşim kitap okurken rahatsız olmazken, 3 kez montaj yaptığım Atmos 2 ile bu ses ne uçak gibi diyor PC ile işi gücü olmayan birisi bile.
Burada bir başarısızlık söz konusu.
Pompa devri de normaldi ve su basıyordu kulağımla da dinledim 3500 RPM'de de çalışıyordu.
Buradaki nokta şu ki
@Ayhan Dönmez hocam siz ve şuan Atmos 2 ve Atmos 1 kullanan sizler, nadir şanslılardansınız. Benim çevremde Cooler Master'ı sorunsuz kullanan gördüğüm ilk 3 kişi sizsiniz.
Bir de o Enermax soğutucuyu ters monte etmeye vs. gerek var mı?