Bütçe
10.000 TL
Öyle hocam. Mesela bir araç aldım birisinin tavsiyesi ile baktım arka tekerden gereksiz bir yalıtım problemi var. Aslında sıfır sıkıntı on numara araçtı ama hemen sattım diğer hafta Audi A4 Quattro aldım. Premium ürün seviyorum genel olarak. Bunun için çabalıyorum sadece.

Dediğiniz gibi 5K'lık soğutucuları 15-20K bandına satıyorlar.

Enermax alıp dene, sıvı kaçağı olmaz. VRM fan da var, Marix vaktiyle çok önerdi her 2 forumda, kullanıcılar memnun kaldı. Sadece hortumlar bir tık kısa sanırım, problem edeceğini sanmıyorum sende, montaj tecrüben var. Fan konusuna gelince elinde varsa Arctic fanlar ile değişirsin, yoksa tak çalıştır kullanırsın. Push-Pull imkanın varsa o da denenebilir.

Enermax alıp dene, sıvı kaçağı olmaz. VRM fan da var, Marix vaktiyle çok önerdi her 2 forumda, kullanıcılar memnun kaldı. Sadece hortumlar bir tık kısa sanırım, problem edeceğini sanmıyorum sende, montaj tecrüben var. Fan konusuna gelince elinde varsa Arctic fanlar ile değişirsin, yoksa tak çalıştır kullanırsın. Push-Pull imkanın varsa o da denenebilir.
Tamam hocam teşekkür ediyorum.

@UsThinac 7600x ısınan bir işlemci, Delid yapıp custom sıvı soğutma takmadıkça da 95 dereceye çıkar. 7600x'in yapısı bu. Ayrıca 5080 ile 4K oynadığım için 7600x bana fazlasıyla yeten bir işlemci.

@Eagles hocam şöyle ki ben arkadaşlarım dahil çoğu kişiye sistem topladım ve kurdum. Bugüne kadar bana sorunsuz Cooler Master denk gelmedi. Kasalarından tutun standart kasa fanlarına kadar. Benim için şuan 3000 TL'ye de verseler CM macerası bitti. Eski ML240 ile önyargılı olmayayım alayım dedim ama yine hüsranla bitti.

Böylesine pahalı sattıkları bir ürün için gerçekten kalite kontrolü çok daha iyi yapmalılardı diye düşünüyordum. En az 3-4 kez Corsair, Arctic kurdum arkadaşlara hiç bir sıkıntı olmadı taş gibi çalıştı.

Yoksa tabii kaç yaşındayım yani oturup da direkt bir markaya kesin kötüdür diyemem ama dediğim gibi yaşadığım 3-4 deneyimdi patlak çıkınca otomatik olarak uzak duruyorum. Geri paketlerken hafif dış mor kutusunda yırtık oldu o kadar cinnet geçirtti bana eski anılarımı aklıma getirdi bu marka. Beni anlıyorsunuzdur.

Kasa kapalı %80 pompa hızında gayet sesli. O hafif cızırtı mesela Arctic'te yok dediğim olay bu sadece. Bu forumda da ben şahsen önermeyeceğim bu soğutucuyu ve bu markanın vidasını dahi. Yoksa Ayhan hocam siz ve diğer @UsThinac arkadaş memnun.

Hafif bir travma yaşatmış sana Cooler Master, o da belli oluyor. Sen de kendince haklısın tabii. Arctic serisi hiç kullanmadım inan ki, o yüzden yapacağım yorumlar şeffaf olmaz. Genelde bildiğim ve kullandığım ürünler hakkında yorumlar yapmayı tercih ediyorum. Bende olan Atmos 1'de mesela PC açılırken sıvı sesi duyuyorum yüksek miktarda, o da normal sanırım. PC açıldığı gibi kesiliyor o ses. Yükte bile ben rahatsız edici ses hiç duymadım şimdiye kadar. Yoksa kendi malım bile olsa acımasızca eleştiririm. Bu konuda acımasızım. Geçmiş olsun. Kasa olarak bu arada T500 V2 kullanıyorum, bunların fanları iyi soğutuyor ama bir tık sesli mesela. Ama yine de iyi bir kasa. Bu arada konu dağılmasın, A4 araçlarının yalıtımı bir üst segmenti zorlar genelde.

Bende olan Atmos 1'de mesela PC açılırken sıvı sesi duyuyorum yüksek miktarda
Evet hocam dün Atmos 2'de de vardı. Arctic'te yoktu bu. ML240 da benim böyle su sesi yaparak bozulmaya başlamıştı. Fanların da bilyesinden sesler geliyordu. Umarım sizde olmaz hocam.
A4 araçlarının yalıtımı bir üst segmenti zorlar genelde.
Evet, gerçekten öyle.

@Eagles @Ayhan Dönmez
Dün gece 1 gibi Atmos 2'yi geri paketlerken dışarıdaki mor reklam kutusu yırtıldı biraz ama bantladım ama soğutucunun kendi kutusunda bir deformasyon yok. Termal macunu da kullanmamıştım, yaymak için kullanılan sert karta kadar geri koydum. Umarım sorun etmezler. Satıcı da Hepsiburada idi zaten.

Evet hocam dün Atmos 2'de de vardı. Arctic'te yoktu bu. ML240 da benim böyle su sesi yaparak bozulmaya başlamıştı. Fanların da bilyesinden sesler geliyordu. Umarım sizde olmaz hocam.

Evet, gerçekten öyle.

@Eagles @Ayhan Dönmez
Dün gece 1 gibi Atmos 2'yi geri paketlerken dışarıdaki mor reklam kutusu yırtıldı biraz ama bantladım ama soğutucunun kendi kutusunda bir deformasyon yok. Termal macunu da kullanmamıştım, yaymak için kullanılan sert karta kadar geri koydum. Umarım sorun etmezler. Satıcı da Hepsiburada idi zaten.

ML240'ı uzun süre kullandım, sadece 360 mm'ye geçiş yapacağım için sattım. Alan kişi hâlâ sorunsuz kullanıyor mesela, kaç yıl oldu.

Hiçbir şey olmaz, millet çöp poşetine sarıp gönderiyor, iade alıyorlar neredeyse.

Sıkıntı yok, bozulsa bile 5 yıl garanti var Atmos serisinde, göndeririz garantiye en kötü.

Hiçbir şey olmaz, millet çöp poşetine sarıp gönderiyor, iade alıyorlar neredeyse.
Tamamdır hocam sağolun.
ML240'ı uzun süre kullandım, sadece 360 mm'ye geçiş yapacağım için sattım. Alan kişi hâlâ sorunsuz kullanıyor mesela, kaç yıl oldu.
Demek ki öyle şans meselesi bazen de...
Sıkıntı yok, bozulsa bile 5 yıl garanti var Atmos serisinde, göndeririz garantiye en kötü.
Valla bir premium ekranlı vs. hava soğutma mı alsam diye de düşünmüyor değilim 3 fanlı, 3 tane de Noctua fan takarım diye

Tamamdır hocam sağolun.

Demek ki öyle şans meselesi bazen de...

Valla bir premium ekranlı vs. hava soğutma mı alsam diye de düşünmüyor değilim 3 fanlı, 3 tane de Noctua fan takarım diye

Benim bildiğim Noctua'dan çok daha uygun fiyata, çok yakın performans verebilen modeller vardı sanki. Noctua ütopik seviyede pahalı ürünleri maalesef, bir öneri konusu aç istersen onunla ilgili.