Bütçe
10.000 TL

shruux 29

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, ekran kartım bugün geldi, RTX 5070 Ti modeline geçiş yapmış bulunmaktayım. Bilgisayarcım ile montajı yaptık. Mevcut kullandığım PSU 850W FSP Hydro K Pro. Ekran kartı kablosu üzerinde W değeri yazmıyor, bu nedenle kablonun 300W'lık olabileceğini söyledi bilgisayarcım. Güç kaynağı değiştirmek zaten aklımda vardı, bilgisayarcımda söyleyince netleşti diyebilirim. Bilindik ASUS, Corsair gibi markalardan en az 1000W'lık güvenli bir PSU arıyorum. Güncel model olursa, ekran kartı için gerekli kabloyu bulundurursa sevinirim. Dikkat etmem gereken başka bir şey var mı PSU konusunda, bilmiyorum, aydınlatırsanız sevinirim. Bütçem 8-9 bin civarı, 10 bine falan esnetmeye çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ya da Corsair diye belirtmeniz sebebiyle;

Ama şu da gayet iş görür ve kaliteli;

ASUS ya da Corsair diye belirtmeniz sebebiyle;

Bunun siyah rengi mevcut mu ? kasam siyah.

Başka bir model çıkmazsa karşıma yüksek ihtimalle bunu alacağım.

@CRT_User Sizin bir öneriniz var mı hocam ? Attığım model iyi midir ?
Bu PSU'yu daha kaliteli diye hatırlıyorum, bir araştırın siz de isterseniz.

Benim diyeceğim, mevcut PSU ile devam edin; 5070 Ti 300 W TDP'ye sahip sistemin 400-500 W üstü güç bile çekmez, 850 W bile fazlasıyla yeterli.

SU 850W FSP Hydro K Pro. Ekran kartı kablosu üzerinde W değeri yazmıyor, bu nedenle kablonun 300W'lık olabileceğini söyledi
ATX 3.0 ilk çıktığında 850 W ve üzeri PSU'lar 450 W 600 W kabloyla geliyordu, 300 W olma ihtimali çok düşük.

Bu PSU'yu daha kaliteli diye hatırlıyorum, bir araştırın siz de isterseniz.

Benim diyeceğim, mevcut PSU ile devam edin; 5070 Ti 300 W TDP'ye sahip sistemin 400-500 W üstü güç bile çekmez, 850 W bile fazlasıyla yeterli.

ATX 3.0 ilk çıktığında 850 W ve üzeri PSU'lar 450 W 600 W kabloyla geliyordu, 300 W olma ihtimali çok düşük.
Model bana çok güven vermiyordu önceden ama sorun etmiyordum. Şimdi ekran kartı çok pahalı olunca birde yanma muhabbeti olunca iyice kafaya taktım. Bilgisayarcımda değişsen iyi olur deyince bilemedim. İzmir'de oturuyorum bildiğim kadarıyla bir yerlerde yangın var ama koku dışardan mı geliyor karttan mı paranoyak oldum diyebilirim :D

Model bana çok güven vermiyordu önceden ama sorun etmiyordum. Şimdi ekran kartı çok pahalı olunca birde yanma muhabbeti olunca iyice kafaya taktım. Bilgisayarcımda değişsen iyi olur deyince bilemedim. İzmir'de oturuyorum bildiğim kadarıyla bir yerlerde yangın var ama koku dışardan mı geliyor karttan mı paranoyak oldum diyebilirim :D
Soketi tam oturt, kabloyu bükme, yanma ihtimali çok düşük. Ben de dönüştürücü ile kullanıyorum, benim kablo 300 W destekli. Senin kablo minimum 450W PSU masrafı, OLED masrafı kadar çıkıyor, hem de bir soket yüzünden hiç değmez. En kötü git 600 W bilindik dönüştürücü kablo al, 4 ayrı PCIe kablodan besle, daha iyi :D ama onu da tavsiye etmem, dümdüz tak kullan.