Bütçe
10.000 TL
Soketi tam oturt, kabloyu bükme, yanma ihtimali çok düşük. Ben de dönüştürücü ile kullanıyorum, benim kablo 300 W destekli. Senin kablo minimum 450W PSU masrafı, OLED masrafı kadar çıkıyor, hem de bir soket yüzünden hiç değmez. En kötü git 600 W bilindik dönüştürücü kablo al, 4 ayrı PCIe kablodan besle, daha iyi :D ama onu da tavsiye etmem, dümdüz tak kullan.
Bilgisayarcım pek sorun olmaz ama değişsen iyi olur dedi. Kablo muhtemelen 600W değil çünkü dedi. Ancak bu kart zaten maksimum 350 kullanıyor şeklinde yazıyordu internette. Dediğiniz gibi 450 ise sorun yok. Model hakkında pek yorum bulamadığım için o aklımı kurcalıyor biraz sadece.

Kabloyu bilgisayarcım taktı eve geldikten sonra bende biraz daha bastırdım. Kabloyu elimden geldiğince bükmemeye çalıştım kasa camı sebebiyle çok şey yapamadım umarım yeterli olur şu anki duruşu.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-07-31 at 22.49.58.webp
    WhatsApp Image 2026-07-31 at 22.49.58.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 6
Bilgisayarcım pek sorun olmaz ama değişsen iyi olur dedi. Kablo muhtemelen 600W değil çünkü dedi. Ancak bu kart zaten maksimum 350 kullanıyor şeklinde yazıyordu internette. Dediğiniz gibi 450 ise sorun yok. Model hakkında pek yorum bulamadığım için o aklımı kurcalıyor biraz sadece.
Kablonun üzerinde 600W yazmaması 300W olduğu anlamına gelmez. zaten kart pcie slotundan da 75w güç alır onu da düşebilirsin :D

İçin rahat etsin istiyorsan kartı FurMark'a veya ağır bir oyuna sokup 15-20 dakika çalıştır. Sonra kasanın kapağını açıp soketin siyah plastik kısmına elinle dokun. Bakır tellerden akım geçtiği için ılık bir sıcaklık 35-45C hissetmen normal. Ama elini 2-3 saniye tutamayacak kadar yakıcı bir sıcaklık yoksa problem yok.

Yazılımsal bakmak istersen HWiNFO64 indirip yük altındayken GPU PCIe 12V Input Voltage değerine bak. Voltaj 11.8V - 12.2V arasındaysa normaldir.

FurMark stres testinde 12VHPWR voltajı 11.960V seviyesinde, 12V ideal değerin hemen hemen tam üstünde kalıyor. En ufak bir voltaj düşüşü veya dalgalanma yok

1785528494703.webp

Kablonun üzerinde 600W yazmaması 300W olduğu anlamına gelmez. zaten kart pcie slotundan da 75w güç alır onu da düşebilirsin :D

İçin rahat etsin istiyorsan kartı FurMark'a veya ağır bir oyuna sokup 15-20 dakika çalıştır. Sonra kasanın kapağını açıp soketin siyah plastik kısmına elinle dokun. Bakır tellerden akım geçtiği için ılık bir sıcaklık 35-45C hissetmen normal. Ama elini 2-3 saniye tutamayacak kadar yakıcı bir sıcaklık yoksa problem yok.

Yazılımsal bakmak istersen HWiNFO64 indirip yük altındayken GPU PCIe 12V Input Voltage değerine bak. Voltaj 11.8V - 12.2V arasındaysa normaldir.

FurMark stres testinde 12VHPWR voltajı 11.960V seviyesinde, 12V ideal değerin hemen hemen tam üstünde kalıyor. En ufak bir voltaj düşüşü veya dalgalanma yok

Eki Görüntüle 270223
Kartı taktıktan sonra FurMark testi yaptık. Sıcaklık değerleri ve FPS fazlasıyla tatmin ediciydi. Test bitmesine rağmen bir süre testi açık bıraktık. O sırada bilgisayarcım telefonla falan konuştu en az 5 dakika falan durdu öyle. Testi kapatıp sistemi kapattıktan sonra kabloyu söküp sıcaklığına baktı bilgisayarcım sorun yok sıcaklığı normal dedi.