Bütçe
10000

CrazyJ

Çalışkan
Bİlgisayarım Marvel Spiderman Remastered ve benzer yüksek grafikli oyunlarda reset attığı için yeni PSU almaya karar verdim. Benzer sorunlar yaşayanlarda sorunun kaynağının yüksek ihtimal PSU olabileceğini gördüm. Pek anlamadığım için sistemime uygun PSU tavsiyesi verebilir misiniz?

Sistem Özelliklerim:
  • AMD Ryzen 5 5600 4.4GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
  • ASUS PRIME B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX Anakart
  • ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • KLEVV Bolt X 8GB 3200MHz CL16 XMP 2.0 DDR4 Ram (2 adet)
  • KLEVV Cras C715 1TB NVMe PCIe Gen3 x4 M.2 SSD
  • ASUS A21 Plus ARGB Temperli Cam USB 3.2 mATX Mesh Siyah Mid Tower Gaming Kasa
  • ENERMAX MAXPRO III 600W 80+ Standart 120mm Fanlı Güç Kaynağı (EMP600W)
  • Thermalright Assassin X 120 Refined TL-C12 120mm 4 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
Teşekkürler.

Son düzenleme:
  • Corsair RM750x (2021) - 750W 80+ Gold (140mmm manyetik levye fan sessiz çalışır.)
  • Seasonic Focus GX-750 - 750W 80+ Gold
  • MSI MPG A750GF - 750W 80+ Gold (f/p)

RTX 4060 + Ryzen 5 5600 için 600W yeterli ama: Kalitesiz PSU'lar (örn: EnerMax MaxPro III) voltaj dalgalanması yapar. 750W alarak gelecekteki upgrade'lere hazır olursun. Corsair RM750x alırsan 10 yıl sorunsuz kullanırsın. PSU testleri için Cybenetics raporlarına bak.

Revolution DFX 1650 al, ne takarsan tak bana mısın demez, verimliliği de gayet iyi.

Ayrıca reset sorununun PSU kaynaklı olduğundan şüpheliyim, sisteminin güç isteği benim ekran kartımın yarısına yakın :D Bağlantılarının tam oturmasını kontrol et, SSD'ni ve RAM'ini test et, gerçekten RAM'in tek 8 ise geçmiş olsun, onu da 16 yap en az.

• Corsair RM750x (2021) - 750W 80+ Gold (140mmm manyetik levye fan sessiz çalışır.)

RTX 4060 + Ryzen 5 5600 için 600W yeterli ama: Kalitesiz PSU'lar (örn: EnerMax MaxPro III) voltaj dalgalanması yapar. 750W alarak gelecekteki upgrade'lere hazır olursun. Corsair RM750x alırsan 10 yıl sorunsuz kullanırsın. PSU testleri için Cybenetics raporlarına bak.
Önerilerin için teşekkürler, önerdiğin psulardan stokta olan sadece MSI marka psu var, diğerleri bir süredir stoklarda yok sanırım.

Revolution DFX 1650 al, ne takarsan tak bana mısın demez, verimliliği de gayet iyi.

Ayrıca reset sorununun PSU kaynaklı olduğundan şüpheliyim, sisteminin güç isteği benim ekran kartımın yarısına yakın :D Bağlantılarının tam oturmasını kontrol et, SSD'ni ve RAM'ini test et, gerçekten RAM'in tek 8 ise geçmiş olsun, onu da 16 yap en az.
Ram 16 gb onu yazmayı unutmuşum düzelttim. Her şeyi test ettik birçok programla sıkıntı gözükmedi, bilgisayarcıya da götürdüm baktı etti, bir türlü sorunun kaynağını tam olarak bulamadım maalesef deneme yanılmayla ilerleyecek gibiyim.

, ne takarsan tak bana mısın demez, verimliliği de gayet iyi.

Ram 16 gb onu yazmayı unutmuşum düzelttim. Her şeyi test ettik birçok programla sıkıntı gözükmedi, bilgisayarcıya da götürdüm baktı etti, bir türlü sorunun kaynağını tam olarak bulamadım maalesef deneme yanılmayla ilerleyecek gibiyim.

Önerdiğin psuya baktım stokta var, sistemimle uyum açısından sıkıntı olur mu ve markası bunun da Enermaxmış o konuda sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleme:

Kaliteli modeller lakin Focus GX 750 V4 modelinde bütün korumalar yanlış ayarlı, A750GF'de de power ok sinyali hatalı. Ayrıca 3 model de gereksiz yüksek fiyatlı.

PSU testleri için Cybenetics raporlarına bak.

Tek başına testlere bakmanın pek de bir veri sağlamadığını yukarıdaki örnekten de görebiliyoruz. Testleri okuyabilmek de önemli tâbii.

Selam, güncelleme yapmak istedim.
Raijintek cratos rj-0r30b00005 gen5 1000 w adlı psu aldım ve taktım sorun devam etti. Voltaj dalgalanması seçeneğini tam olarak elemek adına ups (Schneider Electric BVS1000I-GR Easy UPS BVS 1000VA Schuko AVR Kesintisiz Güç Kaynağı) de aldım fakat sorun hala devam ediyor maalesef. Format attım, gpu,cpu vs test uygulamalarıyla test yaptım fakat hala aynı. Sorun çoğunlukla Ghost of Thusima,Marvel Spiderman oynarken oyun kapanıyor, pc reset atıyor gibi konularda (örnek konu) bahsedilen sorunlara hemen hemen aynı.

Selam, güncelleme yapmak istedim.
Raijintek cratos rj-0r30b00005 gen5 1000 w adlı psu aldım ve taktım sorun devam etti. Voltaj dalgalanması seçeneğini tam olarak elemek adına ups (Schneider Electric BVS1000I-GR Easy UPS BVS 1000VA Schuko AVR Kesintisiz Güç Kaynağı) de aldım fakat sorun hala devam ediyor maalesef. Format attım, gpu,cpu vs test uygulamalarıyla test yaptım fakat hala aynı. Sorun çoğunlukla Ghost of Thusima,Marvel Spiderman oynarken oyun kapanıyor, pc reset atıyor gibi konularda (örnek konu) bahsedilen sorunlara hemen hemen aynı.
Sistemi ilk aldığımda sistemin videosunda bazı bios ayarları yapılmıştı, ben de yapayım demiştim. Bellekleri 3200'e çekme, Resize bar on ve amd cbs disabled ise auto ya çevirme ayarlarıydı. Amd cbs ayarını disabled yaptığımdan beri kapanma sorunuyla karşılaşmadım. Oyunları da bitirdim uzun süre de oynadım bir şey olmadı. Sadece bazı oyunlarda (Spiderman vs.) bazen sanki kapanacak gibi oldu fakat 2-3 saniye donup sıkıntısız devam etti. Artık anlık çok mu ısınıp kapanıyordu anlamadım. Soğutucum stok da değil yeterli olduğunu düşünmüştüm. Böyle güncelleyeyim dedim.

Son düzenleme: