10.000 TL'ye R9 9900X alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Halo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 327
Yiğenim galiba 1-2 hafta önceki indirimdi

@Halo Bey, tek CCD 8 çekirdekten tek CCD 6 çekirdeğe düşeceksin. Gaming'de 2. CCD kapatılır ya da manuel Windows arka plana ataman lazım. Haliyle 9700X'ten daha düşük performans alırsın. Eğer tek amacın Gaming ise ve Multi-core Workload ya da Render gibi hedeflerin yoksa, yayıncı vs. değilsen tek CCD değiştirme. Yaramaz sana.

Okadar fark ediyormu yiğenim ya daha düşük performans

Tam bunu söyleyip düzenlemeye gelmiştim teşekkürler.

6+6 çekirdekli iki ayrı CCD'den oluşuyor o işlemci. L3 önbellek de iki CCD grubun toplamı. Fakat oyunlar konu olunca tek CCD'deki L3 önbellekten yararlanacaksın büyük ihtimalle. Eğer ki oyun 6 çekirdekten fazla çekirdek ister veya işletim sistemi vs. diğer CCD'ye gönderirse oyunun iş yükünü, o zaman da performans kaybı yaşarsın. Diğer CCD ile iletişimde vs. gecikme ve darboğaz olacağından oyunlarda ne diğer CCD'deki çekirdeklerden ne de o kısımdaki L3 önbellekten hayır gelir. Yanlışım varsa düzeltin.

Alınmaz dayı. 10k'ya varsa bir inceleyeyim ama kesinlikle alınmaz. Ben sadece bakmak istiyorum.
!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…