UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar sizce hangi işlemciyi kullansam? Genellikle FPS oyunları oynuyorum. Bazen video ve edit yapıyorum, lakin öyle çok yapmıyorum. Hani ağır işler yapmıyorum. R9 9900X kullanmaya devam mı edeyim yoksa R7 9800X3D işlemcimi takayım mı geri?

Çözünürlük olarak 4K monitörüm var.

FPS oyunlarında 2K çözünürlük oynuyorum, hikâyeli oyunlarda 4K oynamaktayım.

Edit gibi işler çok ön planda değilse 9800x3D bence.
Edit filan pek yapmıyorum hocam hatta şöyle diyeyim kafama göre eserse canım sıkıldığında vuruş editleri yapıyorum youtube atıyorum yayın filan açabilir miyim 9800X3D ile 2K çözünürlükte oynarken bir problem olur mu ? Bunun için R9 9900X almıştım çoklu çekirdek sayesinde daha rahat olur düşüncesi için.

Arkadaşlar sizce hangi işlemciyi kullansam? Genellikle FPS oyunları oynuyorum. Bazen video ve edit yapıyorum, lakin öyle çok yapmıyorum. Hani ağır işler yapmıyorum. R9 9900X kullanmaya devam mı edeyim yoksa R7 9800X3D işlemcimi takayım mı geri?

Çözünürlük olarak 4K monitörüm var.

FPS oyunlarında 2K çözünürlük oynuyorum, hikâyeli oyunlarda 4K oynamaktayım.
Zaten profesyonel editçi değilsen 9900x'e gerek yok.

Ayrıca ekran kartın yeterliyse 4K da fps oynuyordan 7500f bile yeter.

4K'da oyun için işlemci önemsiz.

2K'da da çok önemli değil. Ekran kartınız nedir?

Zaten profesyonel editçi değilsen 9900x'e gerek yok.

Ayrıca ekran kartın yeterliyse 4K da fps oynuyordan 7500f bile yeter.

4K'da oyun için işlemci önemsiz.

2K'da da çok önemli değil. Ekran kartınız nedir?
Ekran kartım RTX 5080 EXG var hocam.
Profesyonel editçi değilim hocam.
Yani şöyle açıklayayım kendimi Full FPS oyunları oynuyorum bazen hikayeli oyunlar CyperPunk 4K yapıp oynamaktayım full ultrada.
2K çözünürlük yapıp oynamaktayım FPS oyunlarını.

Ekran kartım RTX 5080 EXG var hocam.
Profesyonel editçi değilim hocam.
Yani şöyle açıklayayım kendimi Full FPS oyunları oynuyorum bazen hikayeli oyunlar CyperPunk 4K yapıp oynamaktayım full ultrada.
2K çözünürlük yapıp oynamaktayım FPS oyunlarını.
Elinizde 9800x3D var. Direkt bunu kullanıp geçin. Profesyonel manada yapsaydınız 9900-9950 gider diyebilirdim.

Konudan alakasız 5080 Ex Gamer modeli mi? Genel olarak UV - OC yaptınız mı sıcaklık/fan değerleri nasıl?

Son düzenleme:
O zaman takıp kullanayım hocam çok teşekkürler cevaplarınız için.
2K çözünürlükte de 9800X3D çok daha iyi dimi ?
4K çözünürlükte zaten ekran kartı alıyor görevi.

@ShadowLegion
2K'da yine yükün çoğu GPU'da eğer aşırı düşük ayar ve FG vs. açmıyorsanız. 2K ultra-high ayarlarda yine ekran kertında yük.

5090'da sadece gözle görülür etki olur 2K'da.

2K'da yine yükün çoğu GPU'da eğer aşırı düşük ayar ve FG vs. açmıyorsanız. 2K ultra-high ayarlarda yine ekran kertında yük.

5090'da sadece gözle görülür etki olur 2K'da.
Hocam işlemci R7 9800X3D taktım görüntü gelmedi DRAM ışığı yanıyor .
Yeniden R9 9900X işlemcimi taktım yine dram yanıyor.
Cmos pili çıkardım 2 kere sıfırlansın diye yine olmadı niye acaba ?
Tek ram olarak denedim yine görüntü gelmiyor dram yanıyor cpu ışığı veya vga ışığı yanmıyor sadece dram yanıyor.