Bütçe
10.000 TL

Picky

Uzman
Hafızası yüksek (fotoğraf ve video çekmeyi seviyor), kamerası nispeten iyi, arayüzü basit, kısa vadede donma kasma yapmayacak babam için bir telefon önerisi rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
A16 alacaksanız 4 GB RAM'li modelinden uzak durun, 6 GB model A16 düşünülebilir. Veya alternatif olarak Realme 12'ye de bakabilirsiniz. İkinci el olarak S20 FE iyidir. Ancak ben bu bütçede temiz ikinci el alınması taraftarıyım. Samsung'un eski amiral gemisi modellerine bakılmalı.

A16 alacaksanız 4 GB RAM'li modelinden uzak durun, 6 GB model A16 düşünülebilir. Veya alternatif olarak Realme 12'ye de bakabilirsiniz. İkinci el olarak S20 FE iyidir. Ancak ben bu bütçede temiz ikinci el alınması taraftarıyım. Samsung'un eski amiral gemisi modellerine bakılmalı.
Hocam babam da hiç ikinci el telefon almak istemiyor ya. Ram olarak 8 olabilirse aslında o tarz modellere bakıyorum ama fiyat yükseliyor tabi.

Anladım hocam. Babam en fazla 10 bin TL dedi de acaba üzerine ben de biraz koyup biraz daha iyi bir şey mi alsam diyorum.

Hocam babam da hiç ikinci el telefon almak istemiyor ya. RAM olarak 8 olabilirse aslında o tarz modellere bakıyorum ama fiyat yükseliyor tabii.

Hocam 8 / 256 ve G99 işlemci olarak Casper VIA X40 var, bir göz atabilirsiniz ancak çok çok zorunda kalanlar ve bütçeyi aşamayanlar için önerdiğim bir cihaz kendisi. AMOLED ekranlı ve F/P olarak garip şekilde çok güzel. Yazılımı Stock Android kullandığından dolayı sade ve basittir. Keza o bileşenlerle çok kasma donma yapacağını da sanmıyorum.

İllâ bilindik marka istiyorsanız Samsung veya Realme bakabilirsiniz, ancak Samsung'da da A16'nın minimum 6 GB RAM'li modelini öneriyorum. Realme tarafında ise Realme 12 var, Xiaomi tarafında çok bakmıyorum genelde ama 11.000TL bandında Xiaomi Redmi Note 14 bulunuyor.