Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 16 Aralık 2023
Peki TT altyapısında TurkNet kullansak? Aynı altyapı olsa bile ISS farklılığı stabilliği etkileyebilir mi?Tepki görebilir bu dediğim ama bence Türk Telekom 1000 Mbps paketi çoğu zaman TurkNet'in GigaFiberin’den daha stabil olmakta. Çünkü GigaFiber'de herkese yüksek hız vermek istiyorlar yoğunluk olunca hız düşmeleri görünüyor. Tabii Türk Telekom'un 50 Mbps upload komedisini saymaz isek.
Son düzenleyen: Moderatör:
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Elbette.Peki TT altyapısında TurkNet kullansak? Aynı altyapı olsa bile ISS farklılığı stabilliği etkileyebilir mi?
Merhaba,
Google Drive’a dosya yüklediğinizde, Görev Yöneticisi’nde ne kadar hız görünüyor?
Ben şu anda Bakü’de Baktelecom / Aztelecom GPON + Keenetic kullanıyorum. Fast.com ve Speedtest’te 1 Gbps görünüyor, ama gerçek testlerde bu hızı alamıyorum.
Yanımda CityNet’in GPON kutusu da var. Ayrılmış hattı nasıl bağlayabilirim? Bir de aylık ücreti yaklaşık kaç manat?
Majdev
Yetkin
- Makaleler
- 2
Merhaba, hangi dosyadan bahsediyorsunuz?Merhaba,
Google Drive’a dosya yüklediğinizde, Görev Yöneticisi’nde ne kadar hız görünüyor?
Ben şu anda Bakü’de Baktelecom / Aztelecom GPON + Keenetic kullanıyorum. Fast.com ve Speedtest’te 1 Gbps görünüyor, ama gerçek testlerde bu hızı alamıyorum.
Yanımda CityNet’in GPON kutusu da var. Ayrılmış hattı nasıl bağlayabilirim? Bir de aylık ücreti yaklaşık kaç manat?
Ayrıca üzülerek gözlemlediğim bir durumu da paylaşmak isterim. Azerbaycan’daki bazı internet servis sağlayıcıları, SpeedTest sunucularına yönelik hız sınırlamalarını kaldırıyor. Bu nedenle test yaptığınızda bağlantınız olduğundan çok daha hızlıymış gibi görünebiliyor. Ancak gerçek kullanımda bu hızlara ulaşmak mümkün olmuyor. Bunun, ülkenin global sıralamalarda daha üstte görünmesi için yapılan bir uygulama olduğu söyleniyor. Hatta bu konuyla ilgili yabancı kaynaklarda bazı açıklamalar paylaşılmıştı, ancak şu an o kaynaklara ulaşamadım.
Benim bağlantım ise GPON üzerinden sağlanmıyor. CityNet bazı bölgelerde GPON kullanırken, bazı yerlerde binaya switch yerleştirip dairelere CAT kablo üzerinden internet veriyor. Benim bulunduğum binada da bir switch bulunuyordu ve üzerinde iki adet boş 10G SFP portu vardı. Bu potları bana verdiler. Daireme kadar 2 adet fiber kablo geliyor, ancak ONT cihazı kullanılmıyor; bağlantı doğrudan SFP modülü üzerinden router’da sonlandırılıyor.
Bu işlem için o dönemde 500 AZN ödeme yapmıştım. Tahmin edilebileceği üzere bu ücret resmi olarak şirkete değil, bireysel olarak alındı. Şu anda ise aylık ücretim hat başına 120 AZN ve buna ek olarak 5 AZN statik IP ücreti ödüyorum.
Yeni konular
-
Satılık Ryzen 5 5600 & 32 GB RAM Sistem
- RecepBaltasiSevenInsan
-
-
-
-
Bilgisayar toplarken ısrarla yanlış parça seçen kişi nasıl ikna edilir?
- Dagster3532
-
-
-