Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği sayfasında 36. madde belirtildiği üzere, özürsüz devamsızlık 10 günü, özürlü/özürsüz toplam 30 günü aşmadıkça sorun yok.

@barcaxsto Bilginizdeki hata şu: Özürlü devamsızlık için bir sınır yok, yani 22 gün özürlü ve 8 gün özürsüz devamsızlık yapsa sınıfta kalmaz.

20 gün özürlü devamsızlık hakkı tanıyor

Bu dediğin kısım yanlış, bir dahaki sefere dikkat edelim lütfen.

1748432233740.webp
Yanlış bilgi
Selam, kalmak için 10 olması yeter mi, yoksa 10'u geçmeli mi?
Benim bildiğim kadarıyla, yönetmeliğe göre lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gün. Teorik olarak bu 10.5 olursa sınıfta kalırsın demek çünkü yönetmelik net bir şekilde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkı tanıyor. Ancak bazı özel durumlarda, mesela sağlık sorunları veya özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için toplam devamsızlık hakkı 60 güne kadar çıkabiliyor, ama özürsüz devamsızlık yine 10 günle sınırlı. Bence en iyisi, devamsızlığı 10 güne yaklaştırmadan sildirmeye çalışmak.

Benim bildiğim kadarıyla, yönetmeliğe göre lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gün. Teorik olarak bu 10.5 olursa sınıfta kalırsın demek çünkü yönetmelik net bir şekilde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkı tanıyor. Ancak bazı özel durumlarda, mesela sağlık sorunları veya özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için toplam devamsızlık hakkı 60 güne kadar çıkabiliyor, ama özürsüz devamsızlık yine 10 günle sınırlı. Bence en iyisi, devamsızlığı 10 güne yaklaştırmadan sildirmeye çalışmak.
10 güne gelindiği an sınıfta kalınıyor, yönetmelik bu şekilde. 9.5 - 19.5 bırakılması lazım devamsızlıkların. Heyet raporu alınırsa durum değişir.

Merhaba.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği sayfasında 36. madde belirtildiği üzere, özürsüz devamsızlık 10 günü, özürlü/özürsüz toplam 30 günü aşmadıkça sorun yok.

@barcaxsto Bilginizdeki hata şu: Özürlü devamsızlık için bir sınır yok, yani 22 gün özürlü ve 8 gün özürsüz devamsızlık yapsa sınıfta kalmaz.

20 gün özürlü devamsızlık hakkı tanıyor

Bu dediğin kısım yanlış, bir dahaki sefere dikkat edelim lütfen.

1748432233740.webp

Çözüm
Özürlü devamsızlık için bir sınır yok, yani 22 gün özürlü ve 8 gün özürsüz devamsızlık yapsa sınıfta kalmaz.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 36. maddesine göre, özürsüz devamsızlık hakkı 10 gün, toplam devamsızlık (özürlü + özürsüz) ise 30 günle sınırlı. Benim vurgulamak istediğim, 10 gün özürsüz devamsızlık yapıldıktan sonra, kalan 20 gün özürlü devamsızlık hakkı kullanılabilir. Yani, 10 gün özürsüz + 20 gün özürlü devamsızlık toplam 30 günü aşmadığı için öğrenci sınıfta kalmaz. Ancak, örneğin 11 gün özürsüz + 19 gün özürlü devamsızlık olsa, özürsüz devamsızlık 10 günü aştığı için öğrenci sınıfta kalır. Soruda 10 gün özürsüz devamsızlık üzerine konuştuğumuz için, bunun üzerinden devam ettim. Yanlış bilgi değil ancak bu konu dışında genel pencereden bakıldığı zaman eksik bilgi vermiş olabilirim. Affedersiniz... ✋