Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Fazla bir sıçrama beklemediğim için 9800X3D alırdım yine.
MAH0A 52
Üstün
2K için alınıp geçilir. Ben sanırım dayanamayıp alacağım artık 1 sene kalmasına rağmen, 10000 serisi gelince de satıp ona geçerim muhtemelen.2K için 10. nesil X3D işlemciler beklenir mi yoksa R7 9800X3D alınır mı?
ShadowLegion 52
Üstün
- Makaleler
- 1
Devasa sıçrama olacak. En başında tek CCD 10-12 çekirdek olacak. Moore's Law Is Dead adlı YT kanalında izlersen eğer, AMD yeni mimarisinde hata yapmış ve düzeltiyormuş. 7 GHz bandına da çıkacak. Kısaca ciddi fark olacak.Fazla bir sıçrama beklemediğim için 9800X3D alırdım yine.
ahmetmelihalemdar 52
Uzman
6 GHz'yi görürsen öp ve başına koy.Devasa sıçrama olacak. En başında tek CCD 10-12 çekirdek olacak. Moore's Law Is Dead adlı YT kanalında izlersen eğer, AMD yeni mimarisinde hata yapmış ve düzeltiyormuş. 7 GHz bandına da çıkacak. Kısaca ciddi fark olacak.
Dediğin gibi, Intel öyle bir işlemci çıkarır ki, pazarı kaybetmemek adına AMD cevap verir. Zaten şu an işlemcide AMD kendisine rakip görmediği için 5.2 GHz'den 7 GHz'ye çıkacak bir seri kesinlikle beklemiyorum.
Soket değişmeden bunun olacağını sanmam. Rekabet bu kadar kötü durumdayken sıçrama olmaz.Devasa sıçrama olacak. En başında tek CCD 10-12 çekirdek olacak. Moore's Law Is Dead adlı YT kanalında izlersen eğer, AMD yeni mimarisinde hata yapmış ve düzeltiyormuş. 7 GHz bandına da çıkacak. Kısaca ciddi fark olacak.
MAH0A 52
Üstün
CCD kalıbındaki çekirdek sayısında artış yaparlar, 6 GHz seviyesi belki geçilebilir, bir de iyi bir IMC iyileştirmesi yapılırsa gayet başarılı bir geliştirme sürecine tanıklık etmiş oluruz.Soket değişmeden bunun olacağını sanmam. Rekabet bu kadar kötü durumdayken sıçrama olmaz.
ShadowLegion 52
Üstün
- Makaleler
- 1
Maalesef sizlerin beklentisinin bir önemi yok. @ahmetmelihalemdar ayrıca bilginizin olmadığı konularda yorum yapmak yerine araştırmalısınız. Bu işler benceyle senceyle olmuyor, ortada veri var.6 GHz'yi görürsen öp ve başına koy.
Dediğin gibi, Intel öyle bir işlemci çıkarır ki, pazarı kaybetmemek adına AMD cevap verir. Zaten şu an işlemcide AMD kendisine rakip görmediği için 5.2 GHz'den 7 GHz'ye çıkacak bir seri kesinlikle beklemiyorum.
- Zen 6 Medusa her şeyiyle belli ve sıkıntı olmasın diye sınırlı bir sızıntı var.
Zen 6 mimarisi, %10'un üzerinde IPC (döngü başına komut) artışı hedefliyor ve 6.6 GHz'in üzerinde ulaşılabilir saat hızları vaat ediyor. - İşlemcilerin oldukça büyük miktarda L2 ve L3 önbellek ile geleceği, özellikle X3D modellerinde 288 MB'a kadar L3 önbellek seviyelerine çıkılabileceği belirtiliyor
- Stricks Point'in halefi olan bu seri, 10 çekirdekli (4 Zen 6, 4 Zen 6C, 2 Zen 6 düşük güç) yapıya ve 8 işlem birimli (CU) RDNA4M grafik mimarisine sahip olacak
- "Medusa Halo Mini" gibi varyantlar, 24 CU'ya kadar grafik gücü sunarak farklı laptop konfigürasyonlarında büyük esneklik sağlayacak
- Masaüstü tüketici ürünlerinin 2027'nin başlarında (1. çeyrek) piyasaya çıkması bekleniyor, ancak üretim süreçlerinde küçük teknik zorluklar nedeniyle planlarda kaymalar olabilir
- Bütün bunlara ek olarak Intel Nova Lake' de ciddi gelişme ve yenilik yapacak. AMD de bunun farkında.
- Konuşmacı kendi topladığı verilerin ve özel kaynaklarının güvenilir olduğuna dair oldukça iddialı bir tutum sergilemektedir ancak bu bilgilerin henüz resmi olarak AMD tarafından onaylanmadığını ve teknik zorluklar nedeniyle planlarda küçük değişikliklerin olabileceğini de eklemekte.
- Paylaştığı bilgilerin kendi elindeki teknik belgeler, şemalar ve ölçümler (die size ölçümleri gibi) ile desteklendiğini ifade etmekte.
Zen 5 konusunda da haklı çıkmıştı ve boş konuşan birisi de değil.
ahmetmelihalemdar 52
Uzman
Maalesef sizlerin beklentisinin bir önemi yok. @ahmetmelihalemdar ayrıca bilginizin olmadığı konularda yorum yapmak yerine araştırmalısınız. Bu işler benceyle senceyle olmuyor, ortada veri var.
- Zen 6 Medusa her şeyiyle belli ve sıkıntı olmasın diye sınırlı bir sızıntı var.
Zen 6 mimarisi, %10'un üzerinde IPC (döngü başına komut) artışı hedefliyor ve 6.6 GHz'in üzerinde ulaşılabilir saat hızları vaat ediyor.- İşlemcilerin oldukça büyük miktarda L2 ve L3 önbellek ile geleceği, özellikle X3D modellerinde 288 MB'a kadar L3 önbellek seviyelerine çıkılabileceği belirtiliyor
- Stricks Point'in halefi olan bu seri, 10 çekirdekli (4 Zen 6, 4 Zen 6C, 2 Zen 6 düşük güç) yapıya ve 8 işlem birimli (CU) RDNA4M grafik mimarisine sahip olacak
- "Medusa Halo Mini" gibi varyantlar, 24 CU'ya kadar grafik gücü sunarak farklı laptop konfigürasyonlarında büyük esneklik sağlayacak
- Masaüstü tüketici ürünlerinin 2027'nin başlarında (1. çeyrek) piyasaya çıkması bekleniyor, ancak üretim süreçlerinde küçük teknik zorluklar nedeniyle planlarda kaymalar olabilir
- Bütün bunlara ek olarak Intel Nova Lake' de ciddi gelişme ve yenilik yapacak. AMD de bunun farkında.
- Konuşmacı kendi topladığı verilerin ve özel kaynaklarının güvenilir olduğuna dair oldukça iddialı bir tutum sergilemektedir ancak bu bilgilerin henüz resmi olarak AMD tarafından onaylanmadığını ve teknik zorluklar nedeniyle planlarda küçük değişikliklerin olabileceğini de eklemekte.
- Paylaştığı bilgilerin kendi elindeki teknik belgeler, şemalar ve ölçümler (die size ölçümleri gibi) ile desteklendiğini ifade etmekte.
Zen 5 konusunda da haklı çıkmıştı ve boş konuşan birisi de değil.
Cahil olduğumu unutmuştum, hatırlattığın için teşekkür ederim. Bundan sonra cahil bir insan olarak yorum yapmak yerine araştırma yapacağım. Tekrar teşekkürler.
Yakuza 24
Deneyimli
2K için 10. nesil X3D işlemciler beklenir mi yoksa R7 9800X3D alınır mı?
Zen6 %50 fazla çekirdek ile gelecek en başta bunu bilmen yeterli.
6 çekirdek işlemciler emekli oluyor hala 7500F'li sistem iteliyorlar millete eldeki stokları kakalamak dertleri.
Alan alsın ama sonra burada gelip ağlamasın.
Bu adamların satın almacısı her kimse artık stok yönetimi konusunda sıkıntılı ya da kötülük olarak bütün ülkeyi vasat sistem sahibi yapmaya yemin etmiş.
Memleketin her yerinden pislik aktığı için zerre satıcılara güvenmeyin.
Bütün satıcılara bakacağınız göz şöyle olmalı: Bu adam acaba ne çakallık yapıp milleti tırtıklamaya kalkıyor?
Önce şüphe, sonra güven.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kioxia Exceria 64 GB microSDXC Kart – UHS-I alınır mı?
- Ken Carson
-