Selam. Yaşıtlarımın coğu YKS'ye hazırlanmaya kendi yolunda başlamışken ben lise ve ortaokul konularında zorlanıyorum. Sınavları ise kağıtlara dersle konuyla alakalı sallayarak hocaların da yazdığım şeylerden sağdan soldan puan vermeye calışarak zar zor geciyorum. Ders calışmayı denediğim zaman hangi dersten başlayacağıma hangi kitaptan soru cözceğime karar veremiyorum. Ayrıca 8. sınıftan beri DEHB tanım var. Kısacası 10. sınıf derslerine nasıl calışırım? Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim lütfen.
Detaylar
Kim cevapladı?Emre Human
Üstün
Yaşıtlarının çoğu nasıl YKS çalışmaya başlamış? Daha erken bir durun. Sınav dönemi dışında pek kasman gerektiğini düşünmüyorum şu anlık.
1. Okuldan sonra gördüğün dersleri tekrar et.
2. Hafta içi günde iki tane ders belirle. Onlara çalış. 2 şer saatten 4 saat olabilir. Ama sana kalmış. 1 saatten 2 saatte çalışabilirsin. Çalışırken yapamadığın soruları ertesi gün hocalarına sor. Notlarını al ve bu soruları bir yere kaydet.
3. Hafta sonu, önce hafta için yapamadığın soruları notlarına bakmadan tekrardan çözmeye çalış. Yapamazsan notlarına bak. Ama ertesi gün(pazar) o soruları tekrar çöz. Amaç çözümlerine bakmadan kendi başına yapabilmek.
4.Her gün 10 sayfa kitap oku.
Şimdiden ders çalışma disiplini oluşturmaya çalış. DEHB tanımın var. Sınav zamanı gelince ders çalışma disiplini oluşturamazsan hastalığın yanında bir de bunun stresini yaşarsın. En azından o zamana kadar, neyi nasıl yapman gerektiğini öğrenmiş olursun.
Gerekirse hocalarından destek al. Kaynak olsun, yapamadığın anlamadığın yerler olsun.
2. Hafta içi günde iki tane ders belirle. Onlara çalış. 2 şer saatten 4 saat olabilir. Ama sana kalmış. 1 saatten 2 saatte çalışabilirsin. Çalışırken yapamadığın soruları ertesi gün hocalarına sor. Notlarını al ve bu soruları bir yere kaydet.
3. Hafta sonu, önce hafta için yapamadığın soruları notlarına bakmadan tekrardan çözmeye çalış. Yapamazsan notlarına bak. Ama ertesi gün(pazar) o soruları tekrar çöz. Amaç çözümlerine bakmadan kendi başına yapabilmek.
4.Her gün 10 sayfa kitap oku.
Şimdiden ders çalışma disiplini oluşturmaya çalış. DEHB tanımın var. Sınav zamanı gelince ders çalışma disiplini oluşturamazsan hastalığın yanında bir de bunun stresini yaşarsın. En azından o zamana kadar, neyi nasıl yapman gerektiğini öğrenmiş olursun.
Gerekirse hocalarından destek al. Kaynak olsun, yapamadığın anlamadığın yerler olsun.
RockyHighway79
Üstün
Ufak ufak çalışacaksın 20-25 dakika gibi sonra yavaş yavaş artıracaksın. Bir anda 2 saat yüklenirsen bir daha ders çalışasın falan gelmez.
Yaşıtlarının çoğu nasıl YKS çalışmaya başlamış? Daha erken bir durun. Sınav dönemi dışında pek kasman gerektiğini düşünmüyorum şu anlık.
Anladım hocam yaşıtlarım YKS'ye calışmaya başlamasa bile bence şu an tam calışılacak zaman bence ayrıca YKS yerine ortaöğretim KPSS hedefliyorum.
1. okuldan sonra gördüğün dersleri tekrar et.
2. hafta içi günde iki tane ders belirle. Onlara çalış. 2'şer saatten 4 saat olabilir. Ama sana kalmış. 1 saatten 2 saatte çalışabilirsin. Çalışırken yapamadığın soruları ertesi gün hocalarına sor. Notlarını al ve bu soruları bir yere kaydet.
3. hafta sonu, önce hafta için yapamadığın soruları notlarına bakmadan tekrardan çözmeye çalış. Yapamazsan notlarına bak. Ama ertesi gün(pazar) o soruları tekrar çöz. Amaç çözümlerine bakmadan kendi başına yapabilmek.
4.her gün 10 sayfa kitap oku.
Şimdiden ders çalışma disiplini oluşturmaya çalış. Dehb tanımın var. Sınav zamanı gelince ders çalışma disiplini oluşturamazsan hastalığın yanında bir de bunun stresini yaşarsın. En azından o zamana kadar, neyi nasıl yapman gerektiğini öğrenmiş olursun.
Anladım ayrıca.
Ufak ufak çalışacaksın 20-25 dakika gibi sonra yavaş yavaş artıracaksın. Bir anda 2 saat yüklenirsen bir daha ders çalışasın falan gelmez.
Anladım hocam teşekkür ederim.
1.kendi seviyemi nasıl belirleyebilirim?
2.konu eksikliklerimi nasıl kapatırım?
3.soruları en temelden soran konu anlatımlı icinde her ders bulunan ya da konu anlatımsız icinde tek ders olsa da olur test kitabı olarak ne önerebilirsiniz?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet