Detaylar
Kim cevapladı?yusufumm07
Üstün
Yağlı Triger kayışı ise değiştir. Kafan rahat olsun hocam.İyi forumlar. 10 yıllık triger kayışına sahip bir araba alıyorum. Araç daha 50.000 kilometrede ancak 10 yıllık kayış. Değişmeli mi?
- Makaleler
- 1
Değiştirirseniz iyi olur, elektrik tesisatına ve çürüğüne çarığına da bakarsanız güzel olur.
Bir de su tesisatına ek atarsanız çiçek olur.
xBN
Yetkin
Hocam araç ne kadar süre yattı ki? Uzun süre yattıysa ekstra olarak yağları da değiştirin derim.
Bu yağ değiştirme mevzusu araç ne halde olursa olsun yeni ikinci el de alsan değiştirmek sağlıklı olur.
Hocam araç ne kadar süre yattı ki? Uzun süre yattıysa ekstra olarak yağları da değiştirin derim.
3-4 yıl civarı olduğunu düşünüyorum maksimum. Zaten araç çok eski değil.
Yağlı Triger kayışı ise değiştir. Kafan rahat olsun hocam.
Kuru triger.
Değiştirirseniz iyi olur, elektrik tesisatına ve çürüğüne çarığına da bakarsanız güzel olur.
Araç 2000 km boyunca aktif kullanılıyor sahibi tarafından çürüyecek kadar eski bir araç değil hocam 2016 model.
Bu yağ değiştirme mevzusu araç ne halde olursa olsun yeni ikinci el de alsan değiştirmek sağlıklı olur.
Şanzıman yağına kadar değiştireceğim.
Başta modeli belirtmeniz türlü türlü şeyler söylemezdim hayırlısı olsun.ben sorun olacağını düşünmüyorum ağız tadıyla sürün.
Biraz da hata bende hocam bilgileri taksit taksit vermeseydim iyiydi. Ama merak ettim yukarıda neyden bahsettiniz? Anlamadığımı söylemiştiniz.
yusufumm07
Üstün
Sen bakımını tam yaptır hocam 49 000 değiştirdik kayışı usta demiş ki biraz daha gelmesen motoru eline alırdın demiş babama .bir tane lastikçiye güvenmiş bunlar iyi sapa sağlam diye Edirne'den dönerken bir gümlemiş lastik kaza atlatmış. O yüzsen yürür aksamını sağlam elden geçirt. hayırlı olsun bu arada.
Son düzenleme:
Sen bakımını tam yaptır hocam 49 000 değiştirdik kayışı usta demiş ki biraz daha gelmesen motoru eline alırdın demiş babama .bir tane lastikçiye güvenmiş bunlar iyi sapa sağlam diye Edirne'den dönerken bir gümlemiş lastik kaza atlatmış. O yüzsen yürür aksamını sağlam elden geçirt. hayırlı olsun bu arada.
Lastikler yeni de trigerin değişip değişmediği hakkında bilgim yok. Ben değişmediğini düşünüyorum ancak değişmişte olabilir ama düşük ihtimal.
İşin kötüsü aracı alacağım il 600 Km uzak eğer değişmediyse 600 Km uzun yol sağlıklı olmaz gibime geliyor.