Bunu bilmiyordum. Umarim kaldirmayip da banka uygulamalari olan cihazlara yine custom ROM tarzi sinirlamalar falan yapmazlar APK yukleme isini gelistirici seceneklerinden acacagiz diye.
Google, Apk yükleme konusunda kısmen de olsa geri adım attı hocam.
Sideloading yapmak bile Android kullanmaya yeter açıkçası. iOS'da bu imkân bile yok.
Detaylar
Kim cevapladı?isimsizman
Uzman
Google gelen tepkilerin ardından APK kurmaya bir engel çıkarmayacağını söyledi. Geri adım attılar diye biliyorum o konuda. Fakat tabii ki o güzelim custom romları bundan 5 sene sonra artık bulamayacağız. Kilitlediler.Ikisinin de kullanim karakteristigi yakin gelecekte birbirlerine benzeyecek. Google, APK dosyalari imzali olmadigi surece yukletmeyecegini acikladi. Samsung, bootloader kilidinin artik acilamayacagini acikladi. APK, root ve custom ROM imkani olmayan Android'e 13 yildir Android kullanan birisi olarak ben Android diyebilecegimi zannetmiyorum.
Henuz APK, custom ROM gibi imkanlara sahipken Android kullanmaya devam et diyebilirim; bu gunler o islerin son gunleri gibi duruyor.
Doğru. Samsung düşünüyorum ikinci el s25 ultra veya sıfır s24 ultra. Honor 8 Magic Pro inanılmaz bir fiyattan gelmediği sürece alamam ama fena telefon tabii.iPhone almanı sağlayacak ciddi bir albeni yok ortada, marka fanatikliği bu devirde karın doyurmuyor, hangi cihaz işine geliyorsa onu alacaksın.
İşletim sistemleri artık birbirine benzemeye başladı, Google da Android'i kısıtlayacağına dair açıklamalar yapmıştı.
Teşekkürler deneyim için. Çok düz bir kullanıcı olmak gerek gibime geliyor IOS kullanmak için. Veya güvenliğine çok takıntılı bir insan. (Androidde 3. parti kaynaklardan uygulama indirmessen de bir şey olmuyor aslında ama yine de IOS daha güvenli geliyor insanlara.)S22+'tan 14 PRO MAX'e geçtim. tabi ki donanım kıyaslaması yapamam. 1 aylık İphone deneyimimde tek sevdiğim özellik arayüz ve uygulama optimizasyonları oldu; ama Samsung'ta telefonu istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz. İphone'un Samsung'a göre tek artısı Sosyal medya uygulamalarında daha iyi uygulama optimizasyonları. Sonuç olarak Android'te kalmanızı tavsiye ederim.
Fotoraflarıma sadece galeriden erişebiliyorum dosyalar uygulamasında sadece İCloud belgelerini gösteriyor.
Vay. Android candır diyelim o zaman.10+ yıllık Android kullanıcısı olarak yazıyorum: Aradığın çoğu özellik olmayacak. Tamamen tutarsız ve yavaş bir deneyim elde edeceksin. iPhone 17’den yazıyorum bunu.
Sanırım 7 gün sonra yenilemek gerekiyormuş onların imzasını. AltStore / SideStore gibi araçlar Wifi bağlıyken otomatik olarak yeniliyormuş. Ufak bir araştırma yaptım.Sideload edebilirsin. IPA'lari ben zamaninda iPhone'da Spotify ve YouTube'u oyle kullaniyordum.
Son düzenleme:
il1rian
Becerikli
Simdi insanlarin %99'u telefonu reels izlemek ve fotograf cekmek, paylasmak icin kullaniyor. Bu dediklerimi en iyi yapan cihazlar iPhonelar. Ben de en iyi android on kamerasinin kalitesi iPhone 11 ayarinda olmasi sebebiyle iPhone dusunuyorum.
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
En son 2013'te IOS kullanmıştım, geçen hafta iPhone 17 Pro ile tekrar IOS'a geçmiş bulundum. Alışma sürecim 1 gün sürdü.
- Makaleler
- 1
Yeşil renkli robottan vazgeçme 
iPhone’nin de iyi yanları olsada son senelerde tercih etmek saçma olur. Android zaten fazlasıyla yükselişe geçti bu yıl.Merhaba dostlar,
10 yıllık bir Android deneyimim var. Açık kaynaklı olması ve geniş özgürlük alanı tanıması sebebiyle Android'in sunduğu imkanlardan sonuna kadar faydalanıyorum. Reklamsız YouTube, Instagram, Twitter ve modlu WhatsApp gibi uygulamaları kullanabiliyorum. Android'in en sevdiğim yanı gerçekten de bu sınırsız özgürlük.
Özellikle çok pahalı olan veya Play Store'da bulunmayan uygulamaları ücretsiz bir şekilde dışarıdan indirebilmek, benim için Android'i çok cazip kılıyor. Öte yandan, insanların neden bu kadar iPhone sevdasına tutulduğuna anlam veremiyorum. Sürekli "ekosistem" övülüyor; fakat ben hiçbir zaman Mac kullanacak biri olmayacağım. MacBook alma isteğim hiç olmadı, bana gereksiz geliyor. İleride iPhone alsam bile yanına en fazla Apple Watch ve belki bir kulaklık alırım. Bu ekosistem mevzusunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım.
Telefon açısından bakarsak, artık yazılım desteği konusunda markalar arasında inanılmaz bir fark kalmadı. Çoğu Android markası, kullanım ömrü olarak Apple ile benzer yazılım desteğini sunuyor. Uygulamaların iOS'te daha optimize çalışması haricinde somut bir artı göremiyorum.
Eksilerine gelirsek; iPhone'lar oldukça kapalı bir yapıya sahip. Hiçbir ekstra üçüncü parti uygulamaya cihaz üzerinde tam erişim izni veremiyoruz. Örneğin, bir bildirim kaydedici veya sistem geneline müdahale eden üçüncü parti bir galeri uygulaması yükleyemeyiz. Bunlar geniş izinler gerektirdiği için Apple'ın buna müsaade edeceğini sanmam. Android'in o özgürlüğünü çok sevdiğimden aslında mevcut platformumla bir derdim yok. Ancak insanların bu Apple sevdası ve cihazları sürekli övmesi yüzünden, kaliteli bir iPhone modelini bir kez olsun denemek istiyorum.
Sizce böyle bir adım atmalı mıyım, yoksa bu durum tamamen kullanım alışkanlıkları ile mi ilgili? Android'in sunduğu özgürlüğü kullanmayan insanlar iPhone'a geçtiğinde muhtemelen sıkıntı yaşamaz; ancak o tadı bir kez almış olanlar geçtiğinde kendini çok kısıtlanmış hissedecektir. En azından ben öyle düşünüyorum ve bu yüzden çok kararsızım. Apple gerçekten Android'in o uçsuz bucaksız dünyasını değiştirmeye değecek bir şey vadediyor mu? Yoksa bu tamamen insanların marka fanatikliği ve övgüsünden mi ibaret?
Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden tüm yorumlar için teşekkürler.