Bütçe
100.000-150.000 TL

enscgi

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Hepsiburada üzerinden taksitli ve render amaçlı sistem alacağım. 128GB RAM, 2 veya 4TB SSD, AMD işlemci, RTX serisi ekran kartı olsun istiyorum. (Ekran kartında RTX 4070 Ti Super de kullanabilirim, bayağı sağlam render alıyor.)

Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden herkese teşekkürler. Bütçe biraz daha yukarı çıkabilir kaliteye göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani 4K render için bile 64 GB RAM yeterli diye düşünüyorum. 5070Ti tercih et o fiyatlara çıkabiliyorsan, saf güç olarak en azından bir tık daha iyi, ayrıca multi frame var oyun da oynarsın illa ki.

Yani 4K render için bile 64 GB RAM yeterli diye düşünüyorum. 5070Ti tercih et o fiyatlara çıkabiliyorsan, saf güç olarak en azından bir tık daha iyi, ayrıca multi frame var oyun da oynarsın illa ki.
Blenderda yüksek poligonlar üzerinden modelleme ve render yapıyorum 64gb yetersiz. 5070ti kartı 4070ti S le aynı hatta altında render performansı sergiliyor

Neden Hepsiburada? Normal teknoloji sitelerinden alamaz mısınız? Hepsiburada gibi yerlerden alırsanız biraz kazık yemiş olursunuz.
Teknoloji siteleri peşin fiyatına taksit yapmadığı için fiyat 2 katına çıkıyor, 2 katı ödemektense o farka göz yumarım; baktığımda asıl teknoloji sitelerinden alırsam kazık yemiş gibi oluyorum.

Şu şekilde 141500 TL tutuyor. Daha iyi parçalar da vardır diğer hocalarım bakıp önerebilir. Soğutma eklemedim diğer hocalarım önerebilir.

Teknoloji siteleri peşin fiyatına taksit yapmadığı için fiyat 2 katına çıkıyor, 2 katı ödemektense o farka göz yumarım; baktığımda asıl teknoloji sitelerinden alırsam kazık yemiş gibi oluyorum.
Vade farksız satıyormuş gibi yapanlar aslında vade farksız satmıyorlar. O vade farkını sistemin kendi fiyatına ekliyorlar. Yani sistem normalden daha pahalı oluyor. Üstüne parçaları da daha kalitesiz oluyor.

Tabi benim dediğim şey hazır sistemler için geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu şekilde 141500 TL tutuyor. Daha iyi parçalar da vardır diğer hocalarım bakıp önerebilir. Soğutma eklemedim diğer hocalarım önerebilir.

Vade farksız satıyormuş gibi yapanlar aslında vade farksız satmıyorlar. O vade farkını sistemin kendi fiyatına ekliyorlar. Yani sistem normalden daha pahalı oluyor. Üstüne parçaları da daha kalitesiz oluyor.

Tabi benim dediğim şey hazır sistemler için geçerli.
zaten bunu yapanlar teknoloji siteleri, hepsiburada sadece birkaç karta kampanya yapmış gibi duruyor ve baktığımda diğer sitelerle aralarında çok oynama yok gibi, taksit yapmadan alma imkanım olsa zaten direkt öyle alırdım

Blenderda yüksek poligonlar üzerinden modelleme ve render yapıyorum 64gb yetersiz. 5070ti kartı 4070ti S le aynı hatta altında render performansı sergiliyor

Bütçeyi zorlamıyorsa 5080'e baktın mı?

Tek tek toplamak yerine hazır bir sistem üzerinde oynama yapılırsa daha verimli olabilir, düşünürseniz bakalım.

Ayrıca render ağırlıklı kullanılacak sistemde giriş seyesi anakart olmaz, soğutmaya da çok önem verilmeli.

@enscgi