GhostOps
Becerikli
Konu Başlıkları Gizle
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir yeni bir PC toplamayı düşünüyorum. Parçaları tek tek toplamak maliyetli olsa da, istediğim bileşenleri kendim seçebildiğim için kalite açısından çok daha avantajlı oluyor. Çünkü hazır sistemlerde genelde bileşen kalitesi “yeter ki PC açılsın” seviyesinde bırakılıyor.
Günümüz şartlarında oyunların sistem gereksinimleri oldukça yükseldiği için, ortalama 50.000 TL bandında bir PC toplamak artık neredeyse zorunlu hale geldi. Bu yüzden ben de yeni bir sistem kurma planı yapıyorum.
Aklımda parçaları tek tek toplayarak RTX 5080 veya RTX 5070 Ti ekran kartı etrafında bir sistem oluşturmak var. Fakat tek tek toplamak mı yoksa hazır sistem almak mı daha mantıklı, tam karar veremedim.
Ayrıca "super" serisini beklemeyi düşünüyorum. genelde ilk parti ürünler daha uygun fiyatla geliyor, sonradan fiyatlar oturuyor. Toplayacağım sistem kardeşime olacak.
Sizce hangi yolu izlemek daha mantıklı?
2. PC toplayacağım.
Bir süredir yeni bir PC toplamayı düşünüyorum. Parçaları tek tek toplamak maliyetli olsa da, istediğim bileşenleri kendim seçebildiğim için kalite açısından çok daha avantajlı oluyor. Çünkü hazır sistemlerde genelde bileşen kalitesi “yeter ki PC açılsın” seviyesinde bırakılıyor.
Günümüz şartlarında oyunların sistem gereksinimleri oldukça yükseldiği için, ortalama 50.000 TL bandında bir PC toplamak artık neredeyse zorunlu hale geldi. Bu yüzden ben de yeni bir sistem kurma planı yapıyorum.
Aklımda parçaları tek tek toplayarak RTX 5080 veya RTX 5070 Ti ekran kartı etrafında bir sistem oluşturmak var. Fakat tek tek toplamak mı yoksa hazır sistem almak mı daha mantıklı, tam karar veremedim.
Ayrıca "super" serisini beklemeyi düşünüyorum. genelde ilk parti ürünler daha uygun fiyatla geliyor, sonradan fiyatlar oturuyor. Toplayacağım sistem kardeşime olacak.
Sizce hangi yolu izlemek daha mantıklı?
- Parçaları tek tek toplamak mı,
- Yoksa hazır sistemlere yönelmek mi?
Mevcut kullandığım PC (1. sistemim)
Ana bileşenler:
- Ekran kartı: MSI GeForce RTX 4080 Super 16g Gaming X Trio.
- İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X3D.
- RAM: Corsair dominator Platinum RGB 32 GB (2×16 GB) 6000MHz CL30 DDR5 EXPO.
- Anakart: MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi DDR5.
- Depolama: Samsung 990 Pro 2TB SSD.
- Soğutma: ASUS ROG STRIX LC III 360mm sıvı soğutucu. (bozuk)
- Güç kaynağı: ASUS ROG Thor 1000p2-gamıng V2 (1000W 80+ Platinum)
- Kasa: NZXT H9 Elite mid Tower.
Çevre birimleri:
- Monitör: MSI G274qpx 27" 2K 240Hz IPS.
- Kulaklık: Logitech G PRO X 7.1
- Klavye: ASUS ROG Azoth nx red Q TR.
- Mouse: Logitech G502 Hero.
2. PC toplayacağım.
Son düzenleyen: Moderatör: