100.000 TL bütçeye 2K oyun için sistem toplama tavsiyesi

0emiray

Yetkin
Merhaba, aşağı yukarı 100.000 TL bütçem var. Oyun oynamak amaçlı 2K sistem toplayacağım. Forumlarda biraz gezindim ve kafamda aşağı yukarı bir sistem oluştu.

Biraz bütçe artırıp RTX 5080 almayı düşündüm fakat gereksiz para harcıyormuşum gibi geldi. Bu yüzden XFX Swift RX 9070 XT'de karar kıldım. Bu hareketin mantıklı olduğunu düşünüyorum fakat karşı bir argümanınız varsa sunabilirsiniz.

İşlemci olarak Ryzen 7 9700X ve Ryzen 7 9800X3D arasında kaldım; aradaki fiyat farkı aşağı yukarı 10 bin TL. RAM olarak Patriot Viper Venom 6000 MHz CL30 RAM'den 2 adet düşünüyorum. Anakart olarak ise Gigabyte B850 EAGLE WIFI7 ICE ile Gigabyte B850M Force arasındayım.

SSD ve soğutma almayacağım çünkü elimdeki soğutma Thermalright'ın iyi bir soğutması; aynı şekilde SSD olarak Kingston Renegade 2 TB var.

Kasa ve PSU'ya karar veremedim. Lian Li'nin kasaları çok öneriliyor, sisteme uygun beyaz renkli olanı varsa önerebilirsiniz. PSU ise son derece kaliteli ve yeterli olsun. Bu kadar para veriyorum, PSU'dan kısılmaz diye düşünüyorum.

100.000 TL'yi sadece sisteme harcamak zorunda değilim, çünkü 2K OLED monitör de almam gerekiyor. Yani bütçem net olarak 100.000 TL değil; aynı performansta daha uygun ürünler varsa onlara yönelebilirim ya da küçük farklarla daha iyi performans alacağım bileşenlere yönelebilirim. Ayrıca kaliteli 27 inç OLED monitör önerisinde de bulunabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@LH44

RTX 5080 ve RX 9070 XT farklı klasmanın kartları.
2K ve sadece oyun için RX 9070 XT kâfi, burada hemfikiriz.
Fakat düşündüğünüz model sesli çalışıyor. Ya Pulse'ye ya da nütçe çıkarıp Nitro+'ya bakın.

2-4K için R7 9700X ve R7 9800X3D arasında elzem bir fark yok, R7 9700X'i alıp geçin.

RAM seçiminiz iyi.

Anakart olarak Force.

mATX bir kasa isterseniz Lian Li O11 Dynamic Mini V2 Flow'u takip edin. Şu an overpriced.
ATX olarak Lian Li Vector 100R bakılabilir.

Beyaz olarak bu model var ancak overpriced.

İnceleyin, ona göre devam ederiz.

Yardiminiz icin teşekkür ederim. Nitro+ alabilirim problem olmaz.
Force'u m-ATX oldugu icin bircok kisi tercih etmemis; isi yapiyor vs diyorlardi. Sizin tercih etme sebebiniz nedir?
Ayrica ozellikle beyaz renk sistem dizme hedefim yok bilginiz olsun. Onceligim bilesenlerin uyumu ve performansi. Fakat ayni bilesenin, ornegin ekran karti; beyazi varsa ve aradaki fiyat farki makulse beyaza yonelecegim.

Force yapısı gereği öne çıkıyor, 1 DPC yani 2 RAM slotu olduğu için.
Oyun oynayan kişi için daha uygun bu yapı.

RX 9070 XT modellerinde uygun fiyatlı beyaz kart yok.

Hocam merhaba bende 9070XT XFX Swift sipariş verecektim mesajınızı okudum sesli çalışıyor diye. Sizce Sapphire Pulse mi almalıyım Gigabyte gaming OC mi? Teşekkürler. @LH44

Force yapısı gereği öne çıkıyor, 1 DPC yani 2 RAM slotu olduğu için.
Oyun oynayan kişi için daha uygun bu yapı.

RX 9070 XT modellerinde uygun fiyatlı beyaz kart yok.
Teşekkürler. O halde ekran kartını RX 9070XT Nitro+ alıyorum. Anakartı da Force alacağım.
Kasa ve PSU'da yeni önerilerde bulunabilir misiniz? Overpriced bir şey almak istemem. Siyah renk olsa iyi olabilir, çünkü sistemin geneli koyu renk artık.

Hocam merhaba bende 9070XT XFX Swift sipariş verecektim mesajınızı okudum sesli çalışıyor diye. Sizce Sapphire Pulse mi almalıyım Gigabyte gaming OC mi? Teşekkürler. @LH44

Pulse.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam. Kasa olarak MSI MAG 130R'a karar verdim.
PSU'da modüler seçeneğimiz var mı? İyi kablolama yapan birisi değilim ve ihtiyacım olmayan kabloları sistemde bulundurmak istemiyorum. @LH44

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…