Bütçe
100.000 TL
İyi Sosyaller. Normalde düşünmüyordum ancak şehir içinde gerek masrafı gerek yakıtı daha mantıklı olur gibi duruyor. B sınıfı ehliyete sahibim 125CC istiyorum bu yüzden. Hayatımda hiç motor sürmedim 183 boya sahibim. Kroniği olmayan satarken kolay satabileceğim ne önerirsiniz?

Hayatında hiç motor sürmeyen birisi bunu yapabilir mi?

B sınıfı için bazı şartlar var onları yerine getirmen gerekli, yani b sınıfı ehliyete sahibim diyerek koşulsuz şartsız 125 CC motosiklet kullanamıyorsun.
Hayatında hiç motosiklet kullanmadıysan 125 CC bandında vitesli debriyajlı modelleri önermem, düz yolda sorun yaşamazsın ama yoğun trafikte ya da yağışlı havalarda senin için tehlikeli olabilir.
Tekerleri ve kasası biraz büyük olan scooter tarzı senin için daha iyi olur, ikinci el temiz Yamaha'ya da Honda alabilirsin.

Ekran görüntüsü 2025-12-10 142901.webp

İyi Sosyaller. Normalde düşünmüyordum ancak şehir içinde gerek masrafı gerek yakıtı daha mantıklı olur gibi duruyor. B sınıfı ehliyete sahibim 125CC istiyorum bu yüzden. Hayatımda hiç motor sürmedim 183 boya sahibim. Kroniği olmayan satarken kolay satabileceğim ne önerirsiniz?

Hayatında hiç motor sürmeyen birisi bunu yapabilir mi?
Yamaha R125, Honda CBR125, Suzuki GSX-R 125 (Zor satılır ama seçenek). Bu motorlar gayet iyi japon motorlari bütçeyi artırıp alınabilir. Çin almayın bence. Cvt değil tabi bunlar. Cvt motorları diğer arkadaşlar önersin.

Bu fiyata Honda PCX kaldı mı? Hatırlamıyorum kalmadıysa Honda diyor gibi Vespa tipi Japon işi motorlar işini görecektir.

Yamaha RayZR.
Honda Dio-Activa bakabilirsin bu bütçeye temizini bulursun, sıfır olsun dersen TVS jupiter de iyidir. Yalnız düz B ehliyetle bunları süremezsin eğitim alıp ehliyete işletmen lazım.

Scooter değil de daha çok naked türü istiyorum arkadaşlar.

Eğitiminin ücreti nedir? Duruma göre alırım sorun değil.

Yamaha R125, Honda CBR125, Suzuki GSX-r 125 (zor satılır ama seçenek). Bu motorlar gayet iyi Japon motorlari bütçeyi artırıp alınabilir. Çin almayın bence. CVT değil tabii bunlar. CVT motorları diğer arkadaşlar önersin.

Hocam şehir içi ve yeni başlayan biri için pek iyi bir öneri değil gibi. Scooter ile başlaması artı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence otomatik bir motorla başlaman daha iyi olur şehir içi trafiğe alışman lazım sonra debriyajlıya geçersin. Eğitim ücretleri 7 bin civarıydı en son.

Tamam eğitim işi kolay iş onu hallederiz.
Gidon tutmak bile tecrübe ister. Var mı tecrüben? Bir tık basit motorlar ile giriş yapman daha sağlıklı. Motorlarda da Japon markaları kovalamanı öneririm. Özellikle Honda motorlar ciddi anlamda sağlamlar.

Bisiklet bile sürmedim hayatımda. Bu işe nasıl başlamalıyım?