Bütçe
100.000 TL
100.000 TL’ye laptop arıyorum. Aklımda da bu modeller var ama hepsinin de kendine göre şikayetleri var; hangisi almam daha iyi olur, emin olamadım. Ayrıca şu an kullandığım laptop Acer Nitro  5 4050 i5 12500H, o yüzden tekrar Acer alsam mı diye düşünüyorum.

Özellikle bu Acer laptopun fiyatı diğerlerine kıyasla daha düşük olmasından aklım karıştı; neden bu kadar düşük, anlamadım.

Buraya iki GameGaraj ekledim diğer markalara göre daha fazla modeli olduğu için hangisi daha sorunsuzdur kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Geçen hafta bi arkadaşıma asusun resmi sitesinden aldık, ertesi gün geldi memnun

1766076926739.webp

1. GameGaraj R9T-5070Ti
2. GameGaraj 9XL-5070Ti
3. Asus
4. Acer (Intel modeli)
5. Acer (AMD modeli)

Sıralamayı performans odaklı yaptım.

HX 365 çip, daha çok ince ve hafif tasarımlı laptoplar için. Pilde kullanımda size uzun bir batarya ömrü sunar. Ancak listenizdeki diğer çiplerin verebileceği performansın hiç birine yaklaşamaz.

Kalan diğer çipler ise performans odaklı çipler. 9955HX ve 275HX kafa kafaya gidiyorlar. 9955HX'te E-core bulunmuyor. Ben 16 çekirdeğimi ve 32 izleğimi istiyorum, verimlilik çekirdeği istemem derseniz 9955HX tercih edin. Ancak 275HX de çok gerisinde değil. Arkasından da 255HX geliyor.

GameGaraj'a sıcak bakılmıyor ''ben bilindik marka almak istiyorum'' düşüncesi ile. Markanın laptoplarında kronik sorunlar var mı bilmiyorum. Ama fiyatına göre sunduğu donanım oldukça iyi. Bu sebeple her 2 GameGaraj modelini de ilk 2 sıraya yerleştirdim. Eğer tercih etmek istemezseniz listeden alabileceğiniz en son cihaz bana göre Asus. Kalan 2 Acer modelini düşünmeyin bile.

Acer'ın bu seneki bazı modellerinde, prizde kullanımda bataryanın azalma sorunu vardı. Ancak hangi spesifik modellerinde olduğunu hatırlamıyorum.

Predator cihazın rakibi yok orada.

Atılan diğer cihazlarda Ultra 9, Ryzen 9 varken ASUS ROG cihazda Ultra 7 var, alınmaz.
@talongod Hocam predatorun soğumasının pek iyi olmadığını duydum sizin bu konuda bilginiz var mı?

100.000 TL'ye laptop arıyorum. Aklımda da bu modeller var ama hepsinin de kendine göre şikayetleri var; hangisi almam daha iyi olur, emin olamadım. Ayrıca şu an kullandığım laptop Acer Nitro  5 4050 i5 12500H, o yüzden tekrar Acer alsam mı diye düşünüyorum.

Özellikle bu Acer laptopun fiyatı diğerlerine kıyasla daha düşük olmasından aklım karıştı; neden bu kadar düşük, anlamadım.

Buraya iki GameGaraj ekledim diğer markalara göre daha fazla modeli olduğu için hangisi daha sorunsuzdur kararsız kaldım.

GameGaraj 9XL ve Predator Helios 16AI önerebilirim. 9XL soğutması muazzam idi. Kullanmıştım ama RAM'leri sorunlu çıkmıştı umarım siz alırsanız sorunsuz olur. Güzel cihazdır.